Vâlcea ocupă locul 3 ca număr de turişti în vârf estival în 2018 (Horezu, Transalpina, Staţiuni Balneare)

Nu trebuia să vină cifrele statistice pentru a confirma acest fapt, este suficient să vezi traficul rutier pe DN 67, DN 7 şi DN 7A în această perioadă iulie – august dar şi traficul din municipiul Râmnicu Vâlcea pentru a realiza că Vâlcea este unul dintre cele mai tranzitate/vizitate judeţe din România.

Astfel potrivit cifrelor, Vâlcea se află după Constanţa şi Prahova, faţă de cel urmă, cu doar 10.000 de turişti  mai puţin, pe locul 3, analizându-se aici, mijlocul sezonului estival (25 – 29 iulie), considerată a fi perioada de vârf a vacanţelor în România.

Cifrele arată că Vâlcea va atinge în sezonul estival 2018, o cifră record de turişti de peste 430.000 de turişti, după Prahova cu peste 440 de mii, locul I revenind Constanţei cu aproximativ 1,3 milioane.

Traficul pe drumurile montane a crescut până la 8 ori pe Valea Oltului faţă de traficul mediu de 40.000 de maşini pe zi, de 10 ori pe Valea Lotrului şi de 5 ori pe DN 67 Horezu – Râmnicu Vâlcea. Pe DN 67C (Transalpina) nu există indicatori de comparaţie, traficul aici fiind temporar.

Cele mai căutate zone în Vâlcea sunt staţiunile balneare – Călimăneşti, Olăneşti, Govora şi Ocnele Mari. Depresiunea Horezu cunoaşte un avans turistic considerabil prin dezvoltarea zonelor montane şi Obârşia Lotrului ca o prelungirea a celor care tranzitează Transalpina. Ţara Loviştei devine şi ea o destinaţie de vacanţa deşi infrastructura aici nu este una optimă.

Spre deosebire de topul anual, Drăgăşaniul nu se află printre destinaţii, asta pentru că aici vorbim de un turism de nişă, care debutează în a doua jumătate a lui septembrie.

La finalul verii, vor apărea cifre detaliate şi sigure despre numărul de înnoptări şi ponderea turiştilor străini în totalul de vizitatori ai Vâlcii.

Poziţia judeţului nostru în Top 3 era deja sugerată din vara trecută dar şi din numărul turiştilor din minivacanţele de primăvară, când Vâlcea a fost o opţiune categorică pentru turişti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *