Vâlcea locul 2 in turism in acest week end, după Valea Prahovei!

Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă, vacanta copiilor au determinat multe familii sa-si aranjeze un week prelungit în acest final de octombrie.

Iar potrivit datelor provizorii, judetul Vâlcea a fost al doilea cea mai vizitat din Romania, după Prahova. Astfel în acest week end Vâlcea a înregistrat peste 10.000 de turiști care au ales cele trei zone absolut spectaculoase – Valea Lotrului, Tara Lovistei și Oltenia de sub Munte, alaturi de stațiunilor balneare

Horezu, Vaideeni, Slătioara, Costești și Bărbătești au fost localitățile pline de turiști în perioada 28-30 octombrie. Acestea fiind localitățile fanion ale Olteniei de sun Munte

O surpriză plăcută în topul stațiunilor balneare o reprezintă Ocnele Mari care vine imediat pe locul 3 după Băile Olănești.

Ce au vrut românii în acest week end?  Drumeții in natura spre Cascadele Malaiei, Vârful Cozia, pe traseele din Lovistea,  Aleile terapeutice care traversează pădurile din Călimănești și Olănești. Echitație la Ocnele Mari, Salina. Croaziere pe râul Olt.

Au fost organizate petreceri de Halloween dar și vizite la mănăstirile vâlcene.

In schimb turiștii s-au confruntat cu o situație dureroasa. Cozile de pe DN 7, la plecare, au fost mai mari decât în concediile de vara. La Pitești coada se întinsese pe mai bine de 25 de km, până la Zamfirești, Valea Oltului a fost paralizată până aproape de miezul nopții.

Acesta este neajunsul generat de lipsa de infrastructură. Însă, optimiști cum suntem, știm că se lucrează la Autostrada Sibiu – Pitești.

Revenind la turism, de ce Vâlcea a devansat județe ca Brașovul sau Sibiul? Pentru religie, geografie și pentru că Vâlcea pare cel puțin până în prezent un judet turistic pentru toate buzunarele și foarte diversificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *