Vâlcea intră în rândul județelor IT: ClusterPower va construi cel mai mare hub tehnolgic din România

Compania ClusterPower, înființată și controlată de trei antreprenori români, va construi un uriaș hub IT, în comuna vâlceană Făurești, care urmează să fie cel mai mare centru de date din România, o investiție de aproape 60 de milioane de euro.

Acesta va consta într-un parc într-un parc tehnologic în care se vor construi mai multe centre de date și  unități de producere a energiei electrice necesară pentru asigurarea consumului întregului campus.

Parcul tehnologic construit de ClusterPower se întinde pe o suprafață de 50 de hectare și va include un centru de infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop

Cu o infrastructură de calcul performantă, proiectul ClusterPower va fi al doilea centru de date de tip hyperscale (după cel din Mischii) din regiune dar și cel mai mare și va crea contextul pentru stimularea creșterii economice a regiunii, permițând găzduirea și dezvoltarea de soluții digitale de ultimă generație, cu valoare adăugată ridicată.

Proiectul va fi construit în etape în localitatea Făreuști, lucrările urmând a fi începute în primăvara anului viitor.  ClusterPower va fi cel mai mare furnizor de Cloud și Compute din Europa de Est și al șaselea din Europa și va avea o prezență globală, asigurată prin conectarea la 750 de centre de date din întreaga lume.

Proiectul nostru un centru de date de mari dimensiuni din România și hyperscale din Europa de Sud-Est, iar prin asta va crește competitivitatea României în infrastructura IT globală, consolidând astfel imaginea consacrată de specialiști de top în IT.

Vâlcea va intra astfel în rândul județelor IT și va avea o dezvoltare economică uriașă în viitorul apropiat.

Un aport în aducerea companiei în județul Vâlcea, l-a avut tânărul om de afaceri Vicențiu Mocanu, un antreprenor care deține mai multe firme în județul Vâlcea și are o relație de prietenie cu reprezentanții ClusterPower.

”Am reușit să-i conving să vină la noi în județ, inițial optaseră pentru Argeș. La Primăria Făurești lucrurile au mers foarte bine, administrația a fost extrem de receptivă la un astfel de proiect. Vreau să spun că săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu președintele Consiliuluui Județean care ne-a promis tpt sprijinul pentru această investiție, cea mai mare din județul nostru. O întâlnire cu forurile județului pentru a facilita procesul obținerii documentelor”, ne-a declarat Mocanu.

Investiția va oferi locuri de muncă în IT, foarte bine plătite, va stimula foarte mult creșterea economică în zonă, va permite dezvoltarea unei industrii pe orizontală. Este de departe cea mai mare investiție privată din județul Vâlcea și o investiție care va reseta cu totul economia acestui județ. Vâlcea va intra pe harta regiunilor și județelor IT din România și din lume.

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *