Vâlcea începe întotdeauna cu Slătioara

În Slătioara intri printr-o pădure de stejari seculari şi iesi pe poarta Gorjului. Dar e de ajuns cât să spui că te afli poate într-una din cele mai frumoase localităţi ale Olteniei. Slătioara rezeamă Măgura la sud şi dealurile Vaideenilor la nord, coboră spre Olteţ şi urcă spre munte. La Slătioara există legende, există istorie, aici venea chiar Tudor Vladimirescu la Târgul de Cazarme să vândă vite. La Slătioara putem vorbi de un orăşel în miniatură, cu străzi asfaltate, cu multă umbră, cu case semeţe, cu un primar tonic.

„Azi am fost pe un nou şantier. Nu, primăria nu e muncă de birou, de altfel nici nu ai ce face toată ziua într-un scaun ca primar. Trebuie să fi acolo, să simţi pulsul lucrării. Să vorbeşti cu oamenii. De exemplu doar mergând pe jos, afli de la unul de la altul ce mai e nou, ce trebuie făcut. Să vă spun, la Slătioara contează şi un investitor care doreşte să contruiască o pensiune aici pe platou dar şi o femeie bătrână cărei nu-i mege sau nu are apă la fântână”, spune primarul Sorin Romcescu.

Slătioara a primit în dar de la natură un platou, o copie fidelă a plaiurilor alpine, unde deja primăria s-a ocupat de împărţire a lotulurilor pentru investiţii. S-ar putea ca în doar 2-3 ani să nu mai fie de recunoscut acest platou. Poate genera sute de locuri de muncă şi poate aduce 1000 de turişti. De aici se pot vizita bisericile de patrimoniu, se poate merge spre Vaideeni, spre Horezu, spre Valea Olteţului spre Măgura Slătioarei cu piramidele de pământ.

„Trebuie să ai deschidere şi să prinzi orice idee din zbor care poate genera plusvaloare. Vreau să am toate drumurile cu asfalt, să am apă curentă peste tot, să am canalizare, să am iluminat public, să am spaţiu de recreere pentru tineri şi vârstnici. Aceasta este Slătioara”, spune edilul.

Dacă există acest eşafodaj mai spune prinmarul oricine nu va ezita să investească în Slătioara.

Modelul de a face administraţie la Slătioara, unde se îmbina cultura cu sportul, istoria cu viitorul poate fi multimplicat şi folosit drept ghid pentru multe localităţi din judeţ şi nu doar.

CP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *