Vâlcea în 89 de cadre: Sălătrucel candidată serioasă pentru a deveni stațiune turistică de interes local

După Vaideeni și Costești, prima localitate obținând deja la finele anului trecut acest atestat, cea de a doua urmând să fie atestată turistic în cursul anul 2023, Sălătrucel ar fi următoarea comună cu potențial turistic în Vâlcea și autoritățile iau în serios această provocare.

Cu zece pensiuni turistice cu un număr crescut de solicitări în acest sens, comuna care deține Vârful Cozia și mare parte din Parcul National Cozia, Sălătrucel are toate premisele pentru a deveni oficial o destinație turistică de excepție în această parte a Olteniei de sub Munte.

Vârful Cozia, cascadele, parcul fosilier, Parcul Național, apropierea de Călimănești, o comună situată în trepte pe culmea sudică a celui mai cunoscut masiv montan din județ, reprezintă o zonă de atracție care a fost confirmat în sărbătorile de iarnă, când toate locurile de cazare au fost ocupate.

”Este adevărat că numărul de turiști crește exponențial, salutăm faptul că sunt numeroase solicitări de a se construi noi structuri de cazare. Se cumpără terenuri, există așadar un interes pentru a transforma localitatea noastră într-o destinație turistică. Am luat în calcul demersurile în acest sens dar mai avem de lucrat la criterii, vrem să devozltăm o infrastructură puternică aici în comună și da, putem și lucra la documentațiile pentru a deveni stațiune”, spune primarul Dorel Ancuța.

Sălătrucelul este un frumos arhipeleag de străzi care se duc pe lângă case să se reunească în vârful piramidei. Trec prin parcul fosilier, printre zeci de pâraie şi păduri, povestind lumii, cum a apărut acestă localitate, întemeiată de romani, în secolele prime de după Hristos.

Credem că viitorul acestei localități este unul clar turistic. Dezvoltarea din ultimii ani a Călimăneştiului, drumul spre Bucureşti care va fi modernizat în perioada următoare, investiţiile în infrastructură care urmează să intre  în execuţie şi în proiecte. Toate astea vor genera cu siguranţă o mai bună poziţionarea a Sălătrucelului pentru cei care vor să dezvolte aici afaceri. Imobiliare, turistice, mici servicii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *