Vâlcea: “Gaiţele” – o reprezentaţie a Teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea, jucată pentru al treilea an cu casa închisă

Piesa de teatru “Gaiţele”, pusă în scenă de Teatrul Municipal Ariel, s-a jucat, miercuri seara, pentru al treilea an consecutiv, cu casa închisă, regizorul Doina Migleczi declarând pentru AGERPRES că avea emoţii, “deoarece piesa avea o nouă distribuţie”.
“Este minunat că am văzut acest public numeros, am văzut oameni care deşi nu au găsit locuri au preferat să stea în picioare. “Gaiţele” este un succes de casă, din câte se ştie a avut cronici favorabile şi în revistele de teatru naţionale. Pentru mine emoţiile au fost cu atât mai mari cu cât am avut o nouă distribuţie faţă de celelalte reprezentaţii, personajul principal, Mircea Aldea era la debut. Mulţumim publicului iubitor de teatru că ne oferă atâta încredere şi că manifestă fidelitatea şi loialitatea pe care o ştim foarte bine pentru că el este personajul nostru, el este şi criticul, el este şi prietenul, el este cel pentru care noi existăm”, a declarat, pentru AGERPRES, Doina Migleczi.
Comedia „Gaiţele” urmăreşte, de-a lungul celor trei acte, situaţia socială şi emoţională a clanului Duduleanu reprezentat de cele trei „gaiţe”, dar şi de generaţia următoare.
“Jocul de cărţi, bârfa, colivele cu faimă ale oraşului reprezintă momente cheie din viaţa cotidiană. Replica în contradictoriu, ironia şi sarcasmul usturător declanşează spectatorului râsul în cascade. Până la urmă “Gaiţele” reprezintă de fapt realitatea prezentă, se mulează oricând peste imaginea chiar a Râmnicului de azi”, a adăugat Migleczi. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *