Vâlcea frumoasă este populată de politicieni arivişti, ipocriţi şi murdari, de lichele

De un an şi jumătate, revista Râmnicu Vâlcea Week se străduie, zicem noi, cu acordul dumneavoastră, dragi cititori, să pună în acuarelă, să pozitiveze acest judeţ, să-i redea parfumul interbelic, să atragă investitori, să sugereze, poate, autorităţilor locale, anumite strategii…

Dezamăgirea crudă pe care am încercat-o azi şi ca ziar, dar şi ca oameni care iubesc condeiul şi acest judeţ este inimaginabilă şi este atât de urât mirositoare, încât sub nicio formă nu o vom descrie aici. Actorii acestei piese ieftine se cunosc ei foarte bine.

Da. Regele e gol. Adică, stimaţi vâlceni, vă spunem noi, direct: Clasa Politică din Vâlcea este o anomalie, este un amalgam de intruşi care nu au nimic de a face cu cinstea, cu calitatea, cu respectul, cu bunul simţ. Ştiu, există şi câţiva oameni cu principii în această sferă politică, dar aceştia sunt atât de puţini, încât îi poţi număra pe degetele de la o mână, atât de diluaţi sunt.

Portretul politicianului de Vâlcea este simplu. Vi-l evidenţiem noi, dar, pentru asta, vă trebuie lămâie. Pentru că eu, azi, am consumat mai multe kilograme de lămâie.

Politicianul vâlcean este un parvenit, un oportunist, este unul populist, unul care minte zi de zi, de dimineaţă până seara, un escroc veritabil, care pune preţ pe şantaj, pe pupincurişti, pe şmecheri, pe ipocrizie. Politicianul de Vâlcea nu respectă calitatea, pe el nu îl interesează onestitatea. Vâlcea este plină de “Micimani” (ca să parafrazez un coleg de breaslă). Politicianul de Vâlcea are un interes imediat,  şi nu unul pentru comunitate, este gargaragiu, îi place să i se sufle în pânze, să plătească bani grei pentru a i se pupa tălpile, se sperie la ameninţări, este o moluscă, una care nu se pricepe la nimic, dar pare că se pricepe la toate.

Şi, apropo, nu există diferenţe majore între partidele politice din Vâlcea, deşi uneori credeam asta.

Politicianul vâlcean îi consideră pe cei oneşti fraieri, proşti, îi ia peste picior. Acesta este marele politician de Vâlcea. Am dat exemple cu duiumul despre cei de la PNL, mai ales că acum se află în campanie internă. Va veni şi rândul celor de la PSD  atunci când vor începe să se scălâmbăie arivistic după locuri eligibile pe listă.

Aceasta este Vâlcea murdară, o Vâlcea cu oameni politici sluţi, pe care nu vom ezita niciodată să îi numim. La fel cum ne vom rezerva dreptul de a-i felicita pe cei care au rămas şi vor rămâne oameni. Din păcate, puţini.

Luaţi lămâie, stimaţi cititori, atunci când îi vedeţi cum se laudă, cum se împopoţonează prin pagini de ziar. Vâlcea este un judeţ frumos, dar sărac. Este frumos de la Dumnezeu, şi sărac din cauza acestor politicieni locali.

Cu toate acestea, revista noastră va continua să vadă acest judeţ frumos, să îi vorbească legendele, să-i descrie anotimpurile, dar va arăta clar şi mizeria umană din rândul clasei politice.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *