Vâlcea e sold out de sărbători! Oficial, nu mai există niciun loc de cazare în județul Vâlcea

Toate cele opt stațiuni vâlcene sunt complet ocupate până la acestă oră potrivit autorităților. Oficial nu mai există locuri de cazare iar cele rămase sunt la prețuri uriașe sau în zone mai îndepărtate.

Cele mai multe locuri de cazare evident le are regina balneară Calimănești – Căciulata unde prețurile pornesc de la 150 – 200 de lei pe noapte și se duc chiar și spre pachete totala de peste 3000 de lei.

Avantajul în stațiunea vâlceană este dat de ștrandurile cu apă termală atât în interior cât și în exterior, astfel de săbători, turiștii se pot scălda ca în miezul verii. Stațiunea este cunsocută și pentru faptul că s-a dezvoltat unitar de la Jiblea până la Cozia. Mai mult și localitățile limitrofe Călimăneștiului au beneficiat de această dezvoltare, Sălătrucel și Berislăvești au la rândul loc structurile de cazare ocupate.

Băile Olănești, Horezu, Ocnele Mari, Brezoi, Voineasa au din nou rezervările la supraplin, proprietarii de moteluri, pensiuni și hoteluri își așteaptă musafirii începând cu finalul săptămânii viitoare.

Vaideeniul este o destinație din ce în ce mai căutată de turiști pentru această perioadă iar la Costești deja cazările sunt rezolvate.

În zona turistică a Drăgășaniului până la Prundeni, propietarii de podgorii, crame și pensiuni au pregătit oaspeților tot ce trebuie pentru un Crăciun și Revelion unicat în această parte de țară.

Și nu în ultimul rând la Mălaia se lucrează cu casa închisă pentru aceste sărbători, foarte greu se mai găsește un loc de cazare.

Cele mai căutate destinații au fost Obărșia Lotrului dar și zona Vârful Romani, localități situate la cea mai înaltă altitudine din județ, unde deja iarna este în drepturi, zăpada fiind depusă de două săptămâni.

Așadar cele aproape 60.000 de locuri de cazare oficial înregostrate în județul nostru au fost deja antamate, Vâlcea având o ofertă care se adresează atât turiștilor cu venituri modeste până la cei care doresc un sejur la nivel de 4 stele.

Vâlcea acupă locul 4 ca număr de înnoptări și locurile 7-8 ca număr de turiști care vin lunar aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *