Vâlcea devine capitală a glampingului turistic – trei resorturi deschise în această vară

Glampingul este versiunea luxury a cazării la cort, iar Vâlcea tinde să devină judeţul cu cele mai multe zone de acest tip amenajate de investitori independenţi.

Nu mai puţin de 3 resorturi de acest tip vor fi inaugurate în cursul acestei veri în judeţ, două în zona Călimăneştiului şi unul la poalele masivului Buila, în comuna Costeşti.

Glamping-ul” este cel mai nou trend din turism. Pentru cei care vor să petreacă vacanţa în mijlocul naturii, dar în acelaşi confort ca la hotel au apărut corturile de lux. Într-un astfel de camping din comuna Costești, pe vârful Stogu, turiştii au paturi mari şi comode, încălzire şi o privelişte de vis. Conceptul poartă numele de “glamping”.

Conceptul de camping de lux a primit şi un nume, “Glamping”, şi este un trend la nivel mondial. De câţiva ani a început să ia avânt şi la noi. Astfel de campinguri puteţi găsi în apropiere de Tuzla, lângă Bran sau în Maramureş. Iar mai nou la Vâlcea.

Glampingul este un camping cu stil. Sau o alternativă mai… structurală la camping. Mai precis, glampingul înseamnă petrecerea vacanței în mijlocul naturii, având la dispoziție toate facilitățile unei cazări într-un hotel de 4 sau 5 stele: căldură, pereți și paturi. Un camping… glam.

Pentru ecologiști, aceste tipuri de locuințe sunt cazări realizate din materiale ecologice, prietenoase cu mediul înconjurător, care consumă energie puțină și care se află în deplină armonie cu natura.

Astfel comuna Costești se detașează de plutonul comunelor turistice din Vâlcea, luptându-se cu Malaia pentru acest rol.

De altfel, cea mai vizitată comună din Vâlcea, în această sărbătoare de Paște a fost Costești, loc unde se află două mănăstiri de patrimoniu, una dintre ele fiind meteora Arnotei.

”Da, Costeștiul este deja o destinație turistică. Se lucrează în prezent, la un parc de rulote, spre Pietreni și acest tânăr cu ideea în premieră în Vâlcea, de glamping. Sunt convins că vara asta va fi un succes pentru comuna noastră din punct de vedere turistic. Dacă și în acest va crește numărul de structuri hoteliere cred că vom avea șanse pentru a deveni statiune turistică”, spune Toma Peștereanu, primarul din Costești.

Mii de turiști au oprit în această minivacanță la Muzeul Trovanților de pe DN 67, din comună, pentru a admira aceste minunat pietre scoase de natură din măruntaiele pământului.

Ideea unei investiţii într-o zonă glamping deschisă chiar în inima oraşului staţiune Călimăneşti s-a născut exact în timpul pandemiei, după cum recunoaşte administratorul bazei, Mădălina Zgripcea.

 

Lucrez în turism şi am văzut de anul trecut ce efecte poate să aibă pandemia. Atunci mi-am dat seama că trebuie să investesc în ceva care să asigure confort pentru turişti în acelaşi timp cu distanţarea solicitată de autorităţi.

Epic Glamping este o destinaţiei intimă, cu doar 3 corturi instalate, şi o evadare în inima naturii, pentru că suntem poziţionaţi într-o oază de verdeaţă, pe un deal aflat la un kilometru de centru administrativ al oraşului”, explică Mădălina.

Până acum, proprietara Epic Glamping nu a făcut un calcul al costurilor apărute în timpul investiţiei, dar se felicită pentru inspiraţia de a fi cumpărat majoritatea materialelor de construcţie, înainte de primăvara anului acesta. „De două luni, preţurile materialelor aproape că s-au dublat. E o criză neaşteptată, nejustificată şi care va trece în scurt timp. Am oprit anumite lucrări de amenajare pe zona de promenadă, dar norocul a fost că pentru zona de glamping aveam materiale cumpărate de anul trecut”.

Sezon scurt, preţuri accesibile

Proprietara Epic Glamping Călimăneşti recunoaşte că nu se bazează pe o invazie de turişti din zonă, ci pe rezervările celor care obişnuiesc să tranziteze frecvent Valea Oltului: vizitatori din Bucureşti, Dolj, Olt, Argeş etc.

Inaugurarea este programată pentru 1 August

„Ne ajută faptul că am început promovarea proiectului încă din toamna anului trecut, dar avem noroc şi cu serile de muzică din Brezoi. Avem rezervări pentru serile de concerte Beth Hart şi ale evenimente care se derulează acolo.

Sezonul pentru glamping este destul de redus în această parte a ţării. Suntem la munte, iar nopţile sunt destul de reci, aşa că în 2022 vom deschide în luna iunie, cel mai probabil. Sfârşitul sezonului este septembrie, maxim primul weekend din octombrie.

De început am început bine. Avem weekendurile rezervate până la sfârşitul sezonului şi s-au completat şi multe dintre zile săptămânilor din august şi septembrie”, afirmă Mădălina.

Rezervările de weekend vin cu obligativitatea de a închiria un cort pentru minim două nopţi, preţul pentru o unitate /noapte fiind de 250 de lei. În timpul săptămânii, costul cazării scade la 200 lei.

La cort, în deplin confort

Ce li se oferă turiştilor la acest tarif? Linişte, confort deplin – corturile fiind singurele din ţară care au şi baie individuală- zonă de agrement cu piscină supraterană, foişor cu vedere panoramică asupră Văii Oltului, grătar şi experienţe de neuitat pentru cei care se află pentru prima oară la poalele munţilor Cozia.

 

„Am conceput unităţile cu tot confortul pe care l-aş dori pentru mine şi familia mea. De accea am şi adăugat  bai individuale în fiecare cort. Nu suport ideea de baie comună, aşa cum găseşti în alte resorturi de acest tip sau în campinguri”, mai spune Mădălina Zgripcea. (localbrandin.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *