“Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România”, volumul care va apărea în 2017

După o jumătate de an de când mulţi prieteni au insistat să adun toate textele sub formă de reportaje scrise în aceşti doi ani în Râmnicu Vâlcea Week şi să le pun într-o carte, m-am decis.

Adevărul este că îmi doream şi eu o astfel de carte document despre povestea mai puţin ştiută a localităţilor din Vâlcea, despre emoţia pe care am avut-o eu fie iarna, fie vara, fie toamna pe Valea Oltului, în Ţara Loviştei sau în Ţara Olteţului, despre metafora care mi-a venit atunci în minte, despre ce am simţit când am văzut mojdreanul sau corcoduşii în floare.

Da, aşa este, Vâlcea este, de departe, unul din cele mai frumoase judeţe din România, cu cel mai variat compozit, cu de toate, cum spune românul. Cu munţi de peste 2000 de metri, dar şi cu mări de grâu aprins, cu păduri de sute de ani, cu peşteri şi cascade, cu mici castele boiereşti, cu case mici sau mari, dar cochete, cu grădini cu gladiole şi lalele, cu sute de biserici, cocoţate pe dealuri sau stânci.

Este un judeţ în care Dumnezeu şi-a testat arhitectura şi, atunci, de ce nu? În acest sens, oficial spun că în aceste zile ne-am apucat de treabă şi sper ca la finalul lunii martie să apară această carte: “Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România”. Un prim volum. Pentru că vor urma “Athosul României sau Drumul Mănăstirilor Olteniei de Sub Munte” şi “Drumul staţiunilor, cel mai lung traseu turistic din România”. Asta, dacă tot începem o treabă de a fi ambasadori ai acestui frumos pământ.

Vă mulţumesc, aşadar, pentru sugestii şi pentru că Râmnicu Vâlcea Week a devenit cu adevărat un ziar al comunităţii.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *