Vâlcea ar putea avea după 28 de ani o echipă de primă ligă

Vâlcea ar putea avea din nou o echipă de fotbal de primă ligă după aproape 30 de ani, dacă decizia care urmează a fi luată miercuri de Federaţia Română de Fotbal va fi una în spiritul legii şi nu în urma presiunii mediatice, după cum declară preşedintele CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu.

‘Azi este o zi decisivă şi aşteptăm cu optimism decizia pe care o va lua Comisia de Disciplină a FRF în cazul echipei CS Universitatea Craiova. Potrivit statului şi articolului 54, echipa din Craiova nu îndeplineşte condiţiile pentru promovare. Cu toate presiunile mediatice ale primăriei din Craiova şi ale craiovenilor, legea e lege şi nu poţi să treci peste ea. Anul trecut, acelaşi articol ne-a dezavantajat pe noi, deci ar fi culmea ca în acest an să se aplice invers acel articol. Vâlcea merită să joace în prima ligă şi ar fi bine să nu se mai amâne această decizie, ca echipa să aibă timp pentru a se pregăti de sezonul competiţional care începe, mai ales că este unul de liga 1′, a precizat Munteanu.

Ultima echipă vâlceană care a jucat în prima ligă a fost Chimia Râmnicu Vâlcea, care a retrogradat în 1986.

În prezent echipa de fotbal a municipiului este CSM Râmnicu Vâlcea, al cărei finanţator este omul de afaceri şi politicianul Dan Niţu.

CSM Râmnicu Vâlcea a terminat campionatul pe locul III, pe locul doi fiind CS Universitatea Craiova. Numai că articolul 54 din statutul FRF prevede că pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competiţional următor – de cel puţin trei ani consecutiv’. Iar CS Universitatea Craiova s-a înfiinţat în anul 2013.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *