Vâlcea a depășit Clujul, Prahova, Mureșul și Sibiul, fiind pe locul 4

la turism, evident. Este singura zonă în care jucăm în liga națională.

Cu un număr de 7 stațiuni turistice, județul Vâlcea s-a aflat în luna aprilie pe locul 4 în rândul celor care au preferat să-și petreacă mini sejururi, vacanțe de Paște sau să schieze pentru ultima dată în acest an.

Astfel în topul dominat de București, urmat de Brașov și Bihor, județul nostru rămâne în liga județelor cu brand turistic, fiind între primele cinci destinații de vacanță. Vâlcea devansează Clujul, Constanța, Prahova, Mureșul sau chiar Suceava.

De menționat că în lupta directă pentru  vacanțele de Paște, în timp ce Vâlcea este pe locul 4, celălalt județ cu obiective monahale, Suceava, este pe locul 9. Iar cu județul cu care ne luptăm în privința vacanțelor de munte, Prahova, după ce în lunile de iarnă ne devansează, începând cu luna aprilie, Vâlcea revine înaintea prahovenilor.

În coada clasamentului, în afara județelor care nu au un potențial turistic de top, precum ar fi ialomița, Giurgiu sau Călărași, din păcate, regăsim județe care ar putea avea un cuvânt de spus în turism (Bistrița 33, Gorj 34, Sălaj 38, Vrancea 36)

Din punct de vedere al numărului de turiști, Vâlcea nu mai stă atât de bine, ne aflăm pe locul 10, într-un top dominat autoritar de București, Brașov, Cluj, Bihor, Mureș, Sibiu sau Prahova.

Vâlcea nu are nicio destinație de city-breakuri, nu avem nici turismul de afaceri, nu avem orașe atractive la nivel short hours. În schimb avem obiective dar pe care dacă le putem lega, pe viitor, am putea propune și oferte de short period și am putea schimba acest top. Aici ne poate ajuta perfect Brezoiul prin evenimente, singura stațiune vâlceană care propune turismul de evenimente, punctat pe nișă și care poate atrage turiști.

În orice caz, până nu vom rezolva zona punctelor de atracție care să atragă turiști de context, în număr numeros, Vâlcea nu poate cobori în medie în top la nivel de primele 5 locuri, unde dacă scoatem Bucureștiul, Bihorul, Brașovul sau Clujul atrag masiv pe zona city breakuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *