Vaideeniul a fost o destinație turistică de sărbători, turiști din toată România și-au petrecut Sărbătorle de Iarnă în mod tradițional

În ultimii ani din ce în ce mai mulți turiști care doresc să petreacă Sărbătorile de iarnă în mod tradițional aleg comuna vâlceană Vaideeni, loc unde obiceiurile Olteniei de sub Munte se combină cu moștenirea păstorilor din Mărginimea Sibiului.

”Vaideeniul a fost și în acest an o opțiune pentru turiști, pentru cei care au ales în Vâlcea, o zonă bogată în tradiții și obiceiuri. Cu precădere de Crăciun dar și de Anul Nou au venit turiști. Vaideeniul este deja o destinație turistică în România și ne bucură mult faptul că am întâlnit aici nu doar bucureșteni, ci și oameni din Constanța, din Iași sau din Tulcea. Oameni care au dorit să simtă muntele de aproape și să aibă parte si de farmecul tradițiilor românești”, spune primarul Daniel Băluță.

Astfel, turiștii s-au cazat atât la pensiunile din localitate dar și la case particulare. Mulți au venit pentru prima dată aici dar sunt și clienți fideli care sunt fascinați de Oltenia de sub Munte.

Turiștii s-au încumetat în aceste zile să urce la Vârful Romani unde s-au bucurat de zăpadă și au vizitat stațiunea Horezu.

De la an la an, Vaideeniul devine o comună cunoscută la nivel naţional ca un reper etnografic, de patrimoniu şi turistică în Oltenia de sub Munte, localitatea de pe malul Luncavăţului sperând să intre în curând în circuitul staţiuilor turistice de interes local.

Multitudinea traseelor montane, farmecul vieţii păstoreşti, zecile de stâne de pe platoul montan, bucătăria tradiţională, faptul că este aşezată fix pe drumul subalpin care leagă Vâlcea de Gorj, face din Vaideeni, o oază de vacanţă pentru cei care gustă farmecul agro-turistic.

În satul Vaideeni au fost înscrise şi satisfac corespunzător baremul de dotare şi confort, un număr de 15 gospodării, care au primit şi pot primi oricând oaspeţi din ţară şi din afară, care preferă acest gen de turism, cu cazare individualizată, evitând astfel cazarea comună de tip cabană, hotel, bloc, forme care nu rezolvă la modul optim odihna, şi nu înlătură complet stresul de aglomerare, de care suferă numeroşi oameni din cei care trăiesc în furnicarul oraşelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *