Vaideeni, 2 drumuri care urcă pe munte în această vară; Romsilva spune că barierele vor fi îndepărtate

Comuna Vaideeni prezintă deja 2 drumuri montane pentru amatorii de turism care vin în această vară în judeţul Vâlcea, unul pe Valea Luncavăţului şi unul pe Valea Cernei.

“Ce a ţinut de comuna Vaideeni a fost asfaltat. Atât pe Cerna cât şi aici pe Luncavăţ. De menţionat că Romsilva a amenajat foarte bine continuarea acestora, care au regim de drum forestier şi care urcă spre plai. Aşadar turiştii care doresc să vină la munte, la Vaideeni, beneficiază de căi rutiere moderne”, spune primarul Daniel Băluţă.

În acest sens, Directorul Regiei Naţionale Romsilva, George Mihăilescu, a declarat pentru Râmnicu Vâlcea Week, că a dispus ocoalelor silvice să renunţe la barierele care blochează accesul turiştilor pe drumurile forestiere modernizate.

“Aceste drumuri chiar dacă utilitatea lor principală este cea economică şi ţine de domeniul industriei forestiee, au şi un scop secundar turistic. Am primit mai multe sesizări de la iubitorii de munte care doresc să urce pe aceste drumuri, că există bariere. Am dispus în acest sens, tuturor ocoalelor silvice din ţară să permită accesul pe munte al turiştilor, mai mult să ajute cu informaţii pe cei care sunt în drumeţie. Romsilva trebuie să fie un partener al turismului. Silvicultorii pot oferi informaţii atât despre geografia zonei, despre faună şi vegetaţie, silvicultorii pot ajuta, îndruma şi instrui turiştii pentru protejarea naturii”, spune Mihăilescu.

Revenind la Vaideeni, lucrările de infrastructură continuă, fiind deja în curs de recepţionare 3 poduri pe DC 136, 138 si 157, din fondurile alocate pentru calamităţi.

Primăria Vaideeni a semnat pentru reabilitarea si modernizare unei grădiniţe în cătunul Atârnaţi si a 4 scoli.

AP

One comment

  • Ocolul Silvic

    Dacă nu sar pune bariera cei de la săliște ar tăia toată pădurea a fost lovită mașina paduraruluiy și bătut sa făcut sesizare dar nu a luat nimeni măsuri
    Deci dăm concurs hoților frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *