Utilaj performant achiziţionat din fonduri europene de către Primăria Popeşti

Primăria Popeşti a achizionat un buldoexcavator în de peste 60.000 de euro, foarte necesar pentru intervenţiile în caz de calamităţi, spune primarul Aurora Măgura.

„Comuna Popeşti a fost lovită în ultimii ani de multe intemperii cauzate de vremea rea, cu precădere de ploile din anii 2014, 2016 şi 2018. Furtuni care au inundat terenuri arabile, gospodării şi ne-am confruntat cu situaţii destul de grave pentru că a trebuit să apelăm la ISU dar nu eram singurii în această situaţie. Avem sate izolate, cătune la care se ajunge foarte greu în sitauţii cu vreme rea. Şi atunci era extrem de necesar să avem utilajul nostru cu care putem să facem multe lucrări de nivelare de drumuri, de amenajare rigole şi şanţuri de scurgere, un astfel de buldoexacavator este din această lună în activul primăriei”, spune edilul din Popeşti

De altfel în urma ploilor din vara anului 2018, cătunul Bătoaia a fost afectat, râul Luncavăţ producând un fenomen de eroziune şi ameninţând deja mai multe gospodării.

În acest sesn, Adminsitraţia Bazinală Olt a demarat ample lucrări de amenjare a albiei râului Luncvăţ în punctele critice din  Vaideeni, Oteşani şi Popeşti.

În Popeşti vor fi realizate gabioane şi consolidare de maluri în punctul Bătoaia.

Referitor la lucrările finanţate pe PNDL2, în această toamnă vor fi semnate contractele pentru canalizare, dispensarul medical şi şcoala Dăeşti. Astfel  în această toamnă, în comuna Popeşti vom avea mai multe şantiere, care înseamnă canalizare în patru sate, Popești, Meieni, Dăești și Curtea,  pe o distanță de 25 de kilometri.

Iar următoarele patru proiecte privesc modernizarea dispensarului medical în satul Popești; modernizarea şcolii gimnaziale din satul Urși; modernizarea şcolii gimnaziale și construire sală de sport, în satul Dăeşti

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *