USR Vâlcea reprezintă a treia Cale în lupta dintre cartelurile vechii clase politice

Senzaţia pe care o are orice alegător care deschide paginile de facebook şi urmăreşte asalturile dintre Cartelul Gutău şi Cartelul Pîrvulescu (PNL) se suprapune cu senzaţia pe care o ai atunci când urmăreşti serialele Narcos, Chapo, Sicario. Ambele carteluri folosesc tot felul de sicario pentru a trage rafală după rafală, între haciendele celor două grupări..

Membrii cartelurilor se războiesc pe toate fronturile. Se trage în plin, se lasă cu măceluri, este o confruntare pe viaţă şi pe moarte, cu înjurături, ameninţări, se luptă pentru fiecare stradă, fiecare firmă. O luptă de acaparare a zonelor de influenţă, astfel încât această campanie, cu lupta dintre Gutău şi Pîrvulescu trebuie trecută la nivelul de bulină, pentru copii şi cardiaci, pentru că are senzaţii tari, cu accente thriller sau horror.

Zilnic, băltesc în sânge virtual membrii din cele două carteluri.

În toată această confruntare, USR Vâlcea este o supapă. Vine cu o viziune de adolescenţi civilizaţi care nu aruncâ mucurile de ţigară pe jos, care vorbesc despre Europa, despre tineri, despre proiecte europene, despre deschiderea şi resetarea mentală a unui oraş, a unei societăţi în ansamblu. I.am privit pe cei adunaţi lângă Barna azi în parcul Zăvoi. mare diferenţă între strigătele de luptă de pe facebook, între ai lui Gutău şi ai lui Pâirvulescu. Ai USR-ului sunt solarici.

Era clar că nu se va ajunge la o înţelegere cu PNL-ul lui Pirvulescu. La câte resurse s-au investit în candidatul PNL, de mai bine de un an, era exclus orice altă variantă. Resurse, nu glumă, bani care au creat o adevărată industrie a luptei pe net. Obligând cartelul lui Gutău să se înarmeze la fel de bine.

Cert este ca va urma o luptă de stradă. Dacă eram în anii 60, asistam probabil la adevarate rafale de mitralieră pe tipologia Gambino, Genovesse sau Lucchinesse. Suntem însă în 2020, asasinatele reale s-au transformat în asasinate virtuale. O campanie care va obosi privitorul, pentru că în fond nu este decât o luptă pentru putere, unde nu va conta nimic altceva, decât să îţi vezi cartelul rival, măcelărit şi îngropat şi tu să preiei controlul zonei lui de influenţă. .

USR reprezintă un respiro sau gaura de oxigen, varianta normală, curată, idealistă, cea care se îndreaptă spre oamenii care nu vor să privească acest măcel gangsteresc între cele două grupări.

Bazinul de nehotârâţi al Râmnicului se duce undeva între 35 şi 40%, cu siguranţă sunt aceia care nu privesc filmele cu sicario, care nu dau like-uri la atacurile cartelurilor Gutău sau Pirvulescu. Reprezintă electoratul civilizat, cel care priveşte spre viitor, cel care a înţeles ecuaţia României de după 2007, un electorat care priveşte noţiunea de Bruxelles, ca pe un firesc familial, este electoratul care crede în justiţie, în morală, în corectitudine politică, în profesionalism, în meritocraţie. În viitor.

Electoratul USR este cel care vrea depolitizarea statului şi substituirea factorului politic cu specialişti, este electoratul în mare parte care lucrează în mediul privat, fie în multinaţionale, fie antreprenor, care nu votează idoli sau personalităţi politice, personaje mesianice, Acest electorat votează un om normal, unul care le seamănă.

Sau dacă rămânem în registrul lui Narcos, electoratul USR îi votează pe agenţii DEA, Sunt covins că agenţii DEA politici vor face o impresie bună pe 27 septembrie la Vâlcea şi vor aduce surprize, într-un oraş care are străzile umnplute de sângele celor două carteluri.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *