USR Vâlcea contestă intenţia Primăriei Râmnicului de a deschide pe 16 mai ştrandul Ostroveni

Sănătatea are prioritate!

Ne aflăm într-o perioadă de mare incertitudine și înțelegem că există dorința oamenilor de a scăpa de restricții, de a se întoarce la viața de dinainte, de a se relaxa, însă trebuie să privim rațional și să nu luăm decizii care ne-ar putea afecta. Primarul Râmnicului a decis deschiderea ștrandului din data de 16 mai!

Consideram că această decizie nu este una responsabilă – pentru această dată – deoarece poate pune în pericol sănătatea vizitatorilor, a celor care vor lucra acolo și în general a locuitorilor orașului nostru, dacă nu sunt respectate măsurile de distanțare si de siguranță specifice acestei perioade de pandemie. Relaxarea anunțată de autoritățile statului nu presupune si dispariția completă a virusului sau a pericolului de infectare, înca nu am trecut cu brio peste această pandemie, înca trebuie să fim precauți și să tratăm in mod real gravitatea situației. Este inoportună deschiderea ștrandului în acest moment, in situația în care suntem in stare de alertă, avem restricții clare și distanțare socială de resptectat. Administrația Gutău trebuie să realizeze că iși asumă responsabilitatea prin această decizie și că este nevoită să implementeze măsuri stricte pentru a nu duce la răspândirea virusului și la îmbolnăvirea vâlcenilor!

Cum poate Gutău garanta siguranța oamenilor? Se vorbeste in comunicat de unități comerciale noi. Ce ar presupune asta si cum ar funcționa? Vor fi deschise terasele? Primarul are mijloacele legale de a gestiona criza in înteresul cetățenilor, dar preferă sa trateze situația de alertă și această relaxare, politicianistic și în scop electoral.

Mai sunt și alte problemele stringente pentru municipiu! De ce nu auzim din partea primarului de măsuri economice care presupun viziune si perspectivă de dezvoltare pentru orașul nostru? Un primar responsabil ar avea și alte priorități într-o astfel de situație! Sănătatea oamenilor este cea mai importantă, dar totodată este cazul să se axeze și pe măsuri de revitalizare a economiei orașului, măsuri de sprijin pentru redeschiderea anumitor afaceri, plan de atragere a fondurilor europene disponibile în această perioadă, colaborare cu mediul de afaceri pentru a găsi soluții la problemele economico-sociale, colaborare cu societatea civilă și cu cei care și-au pierdut locul de muncă, pentru a găsi soluții împreună, cunoscând direct problemele oamenilor.

Motorul unei economii locale eficiente și dinamice este o administrație publică responsabilă, cu viziune, corectă față de investitori (locali sau străini) și cu dorința de a aduce bunăstare cetățenilor săi. Relansarea graduală a economiei și a vieții sociale, presupune un proces etapizat și cu măsuri specifice fiecărui moment.

Nu putem să ne întoarcem imediat și complet la viața de dinaintea de Covid19. Cu siguranță acest virus ne-a afectat viata tuturor și va rămâne în istorie ca o perioada de răscruce, însă de noi depinde cât de afectați vom ieși din aceasta eră a pandemiei. Relaxarea nu presupune și dispariția completă pericolului COVID19, de aceea vă recomand să fiți totuși prevăzători în perioada următoare și să aveți grijă de voi, de cei dragi vouă și de cei din jurul vostru.

USR Vâlcea

#Siguranţă #pentruRâmnicuVâlcea

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *