USR: Râmbu si Pintea sau cum politizarea distruge sanatatea din Romania

Politizarea, hoția, angajările pe pile sau șpagă și lipsa de resurse au pus, în 30 de ani, spitalele la pământ.

M-a înfuriat teribil vestea de ieri că Sorina Pintea, cercetată pentru corupție, a decis să se întoarcă în poziția de manager a Spitalului Județean din Baia Mare, dobândită datorită afilierii la rețelele clientelare ale PSD. Doar bunul simț îi interzicea să o facă, pentru că legea nu o oprea. Dar nu poți să te aștepți la așa ceva.

Spitalele din România, toate, sunt conduse de șefi numiți politic, care au tăcut ani de-a rând, pentru a nu-și supăra patronii politici din PSD și PNL, cu privire la starea lor. Asta în cel mai bun caz. În cel mai rău, au făcut și ce-a făcut Pintea: a dat contracte unor firme de partid care la rândul lor au dat bani partidelor.

Cum arată Spitalul Județean Suceava, steaua spitalelor Românești, condus de liberalul Vasile Rîmbu, decorat de președintele Iohannis pentru performanță?

Ne-o spune Mihai Mărginean, un medic militar anestezist detașat la Suceava, pentru a suplini personalul medical infectat cu noul coronavirus:
“Cer video-laringoscopul ! “Avem undeva, sa merg dupa el?” urmeaza raspunsul. Nu ma intelegeti gresit, ar fi mers bucuroasa dna asistenta dar era unul singur, era in alta parte, nici ea nu stia exact unde, ar fi trebuit sa-l caute. Realizez ca nu avem timp. Il iau pe cel normal, dau cateva indicatii legate de medicatie. Fac laringoscopia – nu vad nimic, totul e edematiat – IOT dificila! La naiba, imi spun! Incerc sa ma concentrez, vad ceva, cer sonda. O primesc in mana dar e fara stilet (explicatie: probabil ca trebuia eu sa cer cu stilet dar pentru ca nu eram la mine acasa nu stiam asta). Cer sa-mi bage stilet. “Stati sa caut” vine raspunsul. Intuiesc ca urmeaza cateva secunde poate 1 minut. Ce sa fac? Sa ventilez pe masca si balon?? Toata comunitatea medicala recomanda sa nu facem asta de teama aerosolizarii. La naiba din nou! Iau balonul si masca, nu o sa te las sa mori imi spun. Masca e una prea mica, trebuie sa aleg – o pun pe gura sau pe nas.”.

Întreaga mărturie cutremurătoare o puteți citi aici: https://bit.ly/2Rqu21r

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *