USR Vâlcea propune transformarea unui centru de plasament într-o şcoală modernă pentru copiii cu dizabilităţi

Învățământul special este parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ românesc, este finanțat prin consiliile județene și trebuie să ofere tuturor copiilor/elevilor/tinerilor programe educaționale adaptate gradului de deficiență și nevoilor lor de dezvoltare.

Copiii cu dizabilităti din Râmnicu Vâlcea și jumătatea de nord a județului Vâlcea au nevoie de o școală în Râmnicu Vâlcea, au nevoie de terapii de recuperare, au nevoie de respect din partea autorităților!

Peste 100 de copii cu dizabilități care urmează învâțâmântul special în Râmnicu Vâlcea si nu pot fi integrați în învățământul de masă au dreptul și trebuie să beneficieze de spații adecvate și terapie educațională complexă și integrată.

Soluția pe care USR Vălcea o propune este transformarea unui centru de plasament din municipiu în centru școlar pentru educație incluzivă pentru copiii cu dizabilități având în vedere faptul că potrivit legislației actuale, până la sfârșitul anului 2020 toate centrele de plasament de tip vechi din România urmează să fie închise.

USR Vâlcea

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *