USR PLUS s-a opus în guvern transmiterii cu titlu gratuit a unei clădiri din Călimănești în proprietatea Bisericii

Surse guvernamentale au declarat că Dan Barna și miniștrii USR PLUS s-au opus în Guvern ca mai multe imobile să ajungă din proprietatea statului în cea a Bisericii Ortodoxe. Potrivit surselor citate, USR PLUS nu va fi de acord ca bunurile statului să mai fie cedate gratuit.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern din 3 iunie se afla un proiect prin care Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei a solicitat „transmiterea, fără plată, în proprietate a unui imobil”.

Acesta se află în proprietatea publică a statului, în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte și în folosința Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei.

Imobilul este sediul protopopiatului Sfântul Gheorghe și are o suprafață utilă de 281 mp.

Episcopia menționată a solicitat și transmiterea, fără plată, în proprietate a imobilului complex hotelier „Bradu”. În ambele cereri se menționează că solicitările sunt făcute deoarece se dorește renovarea imobilelor.

Arhiepiscopia Craiovei a cerut de la Guvern să primească gratuit un imobil în Călimănești, parter plus două etaje și teren de 600 mp, în vederea amenajării acestuia într-un centru balnear de recuperare cu componenta de cazare.

Solicitarea formulată de către Arhiepiscopia Craiovei de a primi în proprietate acest imobil este întemeiată pe necesitatea derulării urgente a unor ample lucrări de restaurare a structurii de rezistenţă în vederea unei integrale renovări, starea de avansată degradare fiind în proporţie de 70%, cauzată fiind de igrasie şi o considerabilă erodare pluvială, precum şi de intenţia de reamenajare a clădirii ca un Centru balnear de recuperare cu componentă de cazare, parte a unui proiect integrat complex ce urmează a fi derulat în localitatea Călimăneşti, Căciulata, judeţul Vâlcea”, arată Secretariatul de Stat pentru Culte.

Din consultarea proiectelor adoptate de Guvern pe 3 iunie se poate observa că solicitările nu au fost aprobate momentan. Surse din Guvern au precizat că premierul Dan Barna s-a opus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *