USR pierde vremea copiind teze de doctorat prin biblioteci uitând de România reală

USR practică una din cele mai inocente și copilăroase opoziții. Aia cu copiat de doctorate prin biblioteci și alte năzdrăvănii care poate câștigă un vot in plus de corporatist dar nimic în restul României complexe.

Am susținut acest partid și probabil îl voi susține pe mai departe, doar fiindcă îl văd mai aproape de ”Amsterdam” decât pe restul partidelor politice din România. Dar un gram de realism la firul ierbii nu ar strica pentru această formațiune politică.

Sunt compleți rupți de realitate atunci când fac politică, ar fi trebuit să fie vectorul politicilor de mediu, de energie, de autostrăzi, de canalizare, de agro-turism. Să facă lobby pentru atragerea marilor companii, să pună presiune pe statul român să sprijine investițiile străine în România prin facilități. Să fie tineri dinamici pe care să-i vezi la Motru, la Mizil, la Urziceni, în Roșiorii de Vede. Să le spună edililor, oamenilor ce înseamnă PNRR, fonduri europene, să se bată pentru criterii de eligibilitate la fonduri europene și pentru Ghioroiu și pentru Dâlga din Vale.

Să ceară prin proteste și prin ample manifestații, înjumătățirea taxelor pe salarii, printre cele mai mari din Europa.

USR nu mai face nimic din astea. A devenit un partid obosit, plictisit, plin de lupte interne, aleargă după sinecuri prin CA-uri (vezi cazul de la Râmnicu Vâlcea).USR nu mai are useriști. Nu mai are în el, spiritul scandinav, spiritul de la Gent și Amsterdam. Aș fi luptat pentru proiecte ca toate drumurile județene care se modernizează în România să aibă trotuare, piste de bicicletă, coloane de arbuști (precum e cel de la Sălătrucel – Berislăvești).

Îmi pare rău pentru acest partid pe care îl susțin. Sper să înțeleagă la un moment dat că România este și la Cluj și la Alexandria. Aș fi venit acum dacă tot se discută despre Schengen și vulnerabilitatea resursei umane în vămi, aș fi venit cu proiecte pentru a înăspri legile în cazul vameșilor prinși cu șpaga în mână.

USR s-a blocat. Păcat, pentru că are cel mai calitativ electorat, are un electorat educat (87% studii superioare), un electorat cu pretenții foarte mari. Pe care nu-l încălzește că liderii partidului copiază teze de doctorat în biblioteci. Toți știm că Bode este un anti-politician, un personaj sinistru, un țărănoi parvenit. Nu e știre sau o surpriză. Și atunci cui folosește?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *