USR este copilul născut prematur din tată PSD și mamă PNL, care acum vrea să-i dea afară din casă

Tac-so a votat cu Iliescu în 90 și mă-sa cu Constantinescu în 96. Amândoi au venit de la țară la oraș. El din prin Teleorman și a făcut Politehnica. Mă-sa de pe la Agnita și a făcut ASE-ul. Copii de la țară.

Tac-so mai mitocan, mai consrervator, mă-sa ardeleancă, cu oareșce bun simț dar cu cosițe și naivități de fată de la țară.

Nu știu unde s-au întâlnit. Fie la un chef în Regie, fie prin Drumul Taberei. S-au iubit, un pic amețiți de alcool.  Un cuplu ciudat. Azi se certau, mâine se iubeau, apoi iar scandal. Mergeau la Cenaclul Flacăra. Au primit repartiție. El la fabrica de strunguri, ea la Liceul Autobuzul, economie socialistă. El o înșela cu magazionera, ea cu proful de sport.

Copilul lor s-a născut târziu, după revoluție.  Prematur. Crescut în casă cu ei, a văzut și bune și rele. A simpatizat cu Băsescu, adolescent fiind, fascinat de țepele din Piața Victoriei. Era cool, mișto! Are un IQ destul de mare. Tocilar la școală. Cu pistrui și ochelari. Introvertit. Gagici a avut târziu, abia prin anul I, la electronică.

A trăit la modă viața de student. Barbă țugui. Tatuaje, cercei, epilat, gagici mișto.  Burse pe afară, dar în mare parte cu bani de la ăi bătrâni. Are acum trotinetă și face politică eco. Își caută un sens în viață. A fost la proteste anti-Dragnea. Se ceartă cu ai lui și le spune că mai bine se întorc la țară, că nu sunt adaptați. Sunt deja expirați și depășiți de vremuri.

Părinții însă șmecheri, cutre bătrâne, îl privesc cum se ”autoeducă”, pe puștanul USR.

Tata PSD și mama PNL stau în bucătorie, seara, ambii cu părul alb și se gândesc ce să facă cu odrasla lor. L-ar lăsa și liber dar e necopt. L-ar ține din scurt dar atunci va fi război total în casă.

la ultimele audieri, i-au dat bobârnace. ”Bă, blegule, viața nu e alb și negru, bă! E și gri. Crezi că dacă nu făceam compromisuri, aveai tu bugi dă firmă, ultimul tip de I-phone și city-break la Milano, cu Georgi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *