Ursuzul, charismaticul, tânărul, durul, naţionalistul, înţepata…printre parlamentarii de Vâlcea

8 parlamentari vor reprezenta Vâlcea pentru următorii 4 ani, asta în caz că nu vor exista alte incidente.

Râmnicu Vâlcea Week îşi permite o scurtă analiză a celor 8, preferând să punctăm mai mult calităţile acestora şi precizând că este de departe, pentru prima dată când judeţul are o echipă chiar bună, destul de eterogenă şi cărei îi dăm credit.

Senatori vor fi Bogdan Matei şi Romulus Bulacu.

bogdan-mateuTânărul Matei (PSD) este un tip muncitor, ambiţios, cu multe timidităţi dar pe care sperăm ca în următoarea perioadă să şi le elimine. Nu are un discurs dar asta e de bun augur că nu a intrat în limbajul de lemn politicianist. A fost taxat pentru un examen picat dar stau şi mă întreb câţi dintre detractorii săi nu au un cumul de rateuri în viaţă.

Romulus Bulacu (PNL) are un discurs de dreapta autentic, are o experienţă în administraţie. Este cum am spus, un liberal şi vine chiar din mediul privat.Romulus Bulacu L-am cunoscut în câteva emisiuni şi pot spune că a fost judecat de multe ori superficial. Incompatibilitatea despre care se vorbeşte este deriziorie şi am speranţa că se va rezolva.

cocosVasile Cocoş (PSD) este un intelectual, ţinută decentă, o eleganţă a exprimării, omul echilibrului. I se reproşează de multe ori un exagerat de mult bun simţ dar poate că asta este nota distinctă a deputatului Cocoş. Un profesionist, un economist care mânâncă cifre pe pâine, foarte deschis şi un tip care iubeşte pătimaş Vâlcea.

Daniela Oteşanu(PSD), femeie iute, sociabilă, vine din turism, are o expertiză a managementului în acest domeniu. OtesanuFlexibilă şi impunătoare, va fi un parlamentar care se va auzi cu siguranţă în plen şi care se pricepe la discurs. Să pariem pe singura noastră femeie din parlament. I se reproşează o nuanţă de superioritate în atitudine dar este reglabilă.

Ovidiu Popa (PSD) seamănă în atitudine cu Vasile Cocoş, ne referim la reţinere, la un bun simţ şi la o cumpănire a ideilor. Este un tip pregătit, tânărul autodidact care nu are ovidiu-popaîncă tupeu. Crescut în familia social-democrat vâlceană, este un tip principial, la început de carieră.

Eugen Neaţă(PSD) este născut charismatic, un tip foarte franc, plin de energie, ambiţios. Genul care neataoferă răspunsuri nepredictibile, om de carieră, tocmai asta i s-a reproşat, că a sărit prea multe etape în cariera sa. Va fi o prezenţă distinctă în Parlament.

Cristian Buican(PNL) veteranul de acum, fiind singurul buicanparlamentar aflat la un nou mandat. Un politician abil, un tip de forţă, deşi în ultimul an, a aplicat strategii total greşite pentru economia propriului partid. Buican este însă direct, consecvent, de cele mai multe ori extrem de inflexibil. Buican a fost vocea care s-a auzit aplicat pentru Vâlcea în legislativul anterior şi cu siguranţă va fi la fel.

Dumitru Lovin(ALDE) este original dar şi un român frumos. Este cel mai tranşant personaj politic, cu o cultură vastă, cu o retorică naţionalistă de invidiat. Este extrem de conservator dar totodată în mod paradoxal foarte flexibil.lovin Cariera de deputat este o provocare dar şi un merit pentru cea mai lungă carieră politică a unuia dintre ultimii mohicani vâlceni. I se reproşează că este prea încăpăţânat şi prea fixist dar de multe ori acesta este farmecul lui. Se aprinde repede dar la fel de repede îi trece.

Nu spun că sunt îngeri sau sunt cei mai buni vâlceni dar sunt 8 parlamentari care nu ne fac de râs şi care sigur ne vor reprezenta decent şi fără figuri judeţul. Au o misiune dificilă dar sunt convins că şi ei ştiu bine asta.

Oficial, Râmnicu Vâlcea Week, a încheiat astfel luna alocată vieţii politice şi electorale care a cuprins nu doar România ci şi judeţul. Vă mulţumim pentru înţelegere şi aşa cum v-am obişnuit rămânem deschişi pentru orice idee şi orice platformă ideologică, din partea oricărui partid politic, nefiind partizani.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *