Unii istorici sunt printre cei mai mari cârcotaşi ai judeţului Vâlcea

Măi, dragi istorici ai judeţului Vâlcea, am şi eu câteva întrebări, de bun simţ, până la urmă. Şi nu doar pentru istorici, ci şi pentru „Entelectualii Sicofanţi”, aceia care le ştiu ei pe toate şi au, aşa…, un negativism apriori, cărora le pute tot, cum se spune…

Sunteţi siguri că la Posada Perişanilor nu s-a purtat lupta cu Carol Robert de Anjou? Sunteţi siguri că mormântul din Titeşti nu este al lui Tihomir? Sunteţi siguri că Buridava de la Ocne nu este cea mai cea din cele mai cele? Sunteţi siguri că la Cotoşmanu şi Pesceana nu erau două cetăţi dacice? Sunteţi siguri că nu la Râmnic s-a cântat imnul de stat al României? Sunteţi siguri de toate probabilităţile istoriei din Vâlcea?

Evident că nu. Ca şi mine, de altfel, un banal autor de rânduri, aici, în ziar scrise. Dar, dacă nu suntem siguri de negaţie, atunci de ce sărim să dăm în cap unui Ion Sandu, unui Daneş, unui Iordache, Voica  şi altor edili care au prins, mai bine decât noi, spiritul grec al marketingului?

Adică, se luptă în idealismul lor, la prima vedere, dar extrem de practic, la a doua vedere, pentru a bate un ţăruş. Nu suntem nesiguri de inexistenţa acestora, dar nici siguri!!!

Dar dacă unii vor să se fi născut Adam aici, de ce sărim să le dăm în cap, mai ales că nu ştim unde s-a născut Adam, cu exactitate?

Grecii de azi habar nu au dacă Macedon, Ahile, Minotaurul au fost în realitate pe acolo, printre pietrele lor. Dar au repetat la nesfârşit chestiunea, astfel încât eu, ca turist în actuala Eladă, mă aştept să-l văd pe Zeus coborând din Olimp cu Hera de mână.

Şi nu cred că e vreun istoric grec care să nu se certe cu mine dacă aş pune la îndoială existenţa lui Zeus.

Pentru că vă mai spun un lucru, măi, dragi istorici, pe care vă respect sincer. Dacă nu ne-am carota între noi şi nu i-am lua peste picior pe aceşti primari sau profesoraşi de ţară, pentru care Universul a început la ei în sat, am avea de câştigat cu toţii.

În Muzeul de Istorie din Râmnic nu ar intra 7 turişti pe an şi doar forţat, elevi cu profa. La Muzeul Satului am avea nu doar 10 turişti, în judeţul Vâlcea ar veni mai mulţi turişti, amatori de aceste fantezii. Ar veni, s-ar caza, ar consuma, ar vizita şi judeţul ar avea bani din turism.

Şi apropo, măi, Linx Linxuleţ sau cum naiba ţi-o mai spune, contează că la Mălaia cascada e lui Ciucă, a Scoruşului, a Petreuşului, a Bucuresei sau a Miresei???

Îţi spun eu că nu. Câştigă toţi, şi tu, şi Ciucă, şi Casa din Pădure, şi Bogdan Sergiu, şi Buican, şi eu, şi presa, şi toată lumea, dacă vorbim cu aceeaşi voce.

Însă noi, vâlcenii, avem aşa o sclifoseală, un fel dă d-ăsta „iufism, ifosism, mironosism entelectual” de trei parale. De asta am ajuns aici, deşi avem de toate ca să fim primii. Din cauza a o sută de mari Cârcotaşi cu Blazon, care se cred Vocile Cerului, Autorităţile Prea Înalte.

Ia, mucles şi faceţi ceva pentru judeţul ăsta, că, de criticat, e atât de uşor, ca şi de distrus! Restul, opiniile noastre mai intelectuale, le putem spune la o cafea, după ce vedem 100 de turişti care vin să vadă mormântul lui Tihomir Basarab.

Ăla care nu e sau e sau nu e sau e… naiba ştie, dar turismul va fi sigur.

Mihai IONESCU

2 comments

  • Carol Terteci

    Eu nu o sa ma prostituez profesional de dragul banului si al turiștilor. Si mai am pana la vârsta la care sa ma senilizez si sa visez cai verzi pe pereti. Treaba altora daca o fac. Dar le-o zic si eu: mucles!

  • unii prosti sunt platiti sa minta chiar daca se fac de ris astia doi sunt prosti ca asa vor ei pai daca cineva vine cu un argument tu destep vii si ii dai in cap cu el ca nu ete asa ca cine nu face ca tine este impotriva ta halal istorici doar copoi care se gudura doar la ce li se arunca de mincare pe jos cu istorici destia ne trezi peste noapte turci nemti unguri si cine mai stiu eu ce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *