Unicat de frumos în Vâlcea: Comuna din inima Țării Loviștei

Comuna Titești este cea mai mică localitate lovișteană, aflată între Perișani și Boișoara, dar strategic amplasată, fiind în chiar în mijlocul Țării Loviștei, pe un loc de observație atât spre Valea Oltului în jos, cât și spre culmile Munților Cozia sau Suru.

Legendele spun că aici ar fi existat cnezatul lui Seneslau, iar un mormânt cu inscripții slavone ar aparține tatălui acestuia, Miraslau, însă istoricii nu confirmă ipoteza. Tot în Titești se află și o celebră placă pe care se află gravată crucea malteză, a cărei origini se pierd în secolul XIV.

Iar în satul Cucuoiu se află o frumoasă biserică maramureșană care tronează de mai bine de zece ani, frumoasa Țară a Loviștei.  Toată comunitatea a contribuit la înălțarea acestei biserici de lemn. Au fost tăiate lemnele, pregătite, măsurate, sub supravegherea unor meșteri tocmai din Maramureș. Și uite așa s-a născut una dintre cele mai frumoase biserici de lemn maramureșene la Titești.

Acesată biserică a fost tratată recent, Primăria contribuind masiv la conservarea unuia din cele mai cochete și mai frumoase lăcașe de cult din zonă.

”De fapt întreaga comună intră într-o strategie de amenajare, de urbanizare, ne dorim să fie descoperită de cei care vor vizita Țara Loviștei, de turiștii care vor alege să descopere aceste locuri minunate, de cei care doresc să se mute aici. Mai ales că avem toate drumurile asfaltate, toate școlile modenrizate, cu toalete, avem parcuri și locuri de joacă în fiecare sat. Toate bisericile și capelele sunt funcțioale și îngrijite. Urmează etapa drumului județean care este deja finanțat pentru reabilitare dar avem și sprijinul Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *