Unic in România: 50 de oameni trăiesc în Mihăeşti, au acte de Ocnele Mari şi folosesc utilităţi din Râmnicu Vâlcea

Un număr de 20 de familii din Vâlcea se confruntă cu o situaţie paradoxală – locuiesc de 10 ani în comuna Mihăeşti, folosesc utilităţile din Râmnicu Vâlcea şi au domiciliul oficial în Ocnele Mari.

Situaţia s-a creat în anul 2009, familiile respective fiind obligate să se mute din Ocnele Mari, din zona Câmpului I sonde, unde terenul a fost catalogat cu risc de prăbuşire. De altfel, în acel an, în urma unei acţiuni controlate, s-a reuşit, în patru luni, prăbuşirea tavanului unei caverne şi evacuarea saramurii din subteran.

Un număr de 20 de familii au fost evacuate şi statul le-a construit pe raza localităţii Mihăeşti, la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea, un mic cartier cu case, anexe şi curţi. În anul 2010, lucrările au fost finalizate, iar cetăţenii din Ocnele Mari s-au mutat.

După 9 ani, oamenii încă nu au reuşit să devină proprietari pe case, actele lor au rămas valabile cu domiciliul în Ocnele Mari, unde nu mai au proprietăţi, pentru care însă plătesc impozite. Mai mult, familiile folosesc apa, energia electrică şi toate utilităţile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Situaţia trebuia rezolvată. Era o anomalie, oamenii locuiesc la 8 km de Ocnele Mari, dar au buletin de Ocne. Stau în Mihăeşti, dar nu au acte pentru Mihăeşti, folosesc gaz, apă şi canal de la Râmnic, dar nu au ei contracte pentru acestea, ci societatea care a ridicat aceste locuinţe.

După 10, la prefectură s-a stabilit clar ca aceşti oameni să rezolve odată problemele de domiciliu, să aibă contracte pe numele lor, pentru că, la orice contract, chiar şi pentru un banal abonament telefonic, trebuie un act de proprietate valabil, nu pentru case fantomă…

Acum 5 ani li s-a promis că situaţia va fi rezolvată, iar oamenii vor avea acte pe proprietate şi contracte la utilităţi pe numele lor.

Au trecut de atunci 5 ani…

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *