Unde au găsit ”mările de la munte” în această vară, turiștii care au venit la Vâlcea?

Stațiunea Mălaia este din nou sub asediul turiștilor. Cheile Latoriței, Lacurile Brădișor, Petrimanu și Galbenu au devenit ”mările preferate” ale românilor.  Există un flux de turiști crescuți în toate aceste zone iarn la pensiuni se lucrează cu ”casa închisă”.

”Este clar că avem un număr crescut de turiști în această vară. Se vede asta după traficul din stațiune. Avem foartă multă lume care vine pe Cheile Latoriței, care campează în zonă. Sus la Galbenu și Petrimanu vin tuiști ca la mare. O parte traversează spre Gorj, pe drumul pe care îl avem în program de modernizare”, spune primarul Puiu Dinculescu.

În stațiune se continuă lucrările la cadastrul sistematic, fiind semnat la OCPI, un nou contract care prevede alte sectoare de cadastrat. Și se lucrează la refacerea captărilor de apă din satele Ciunget și Săliște.

De altfel, Dinculescu urmează să depună pe AfM extinderea rețelei de canalizare, rețea care în prezent urmează se implementează prin Anghel Saligny. Tot prin Anghel Saligny se realizează și rețeaua de apă.

Mălaia este localitatea care a devenit a opta stațiune a Vâlcii, un fapt care se subînțelegea, comuna vâlceană aflându-se în majoritatea clasamentelor pe una din cele 3 poziții, drept comuna cea mai frumoasă din România.

Cu peste 100 de locuri de cazare, cu zone spectaculoase din punct de vedere geografic, cu zeci de cascade, cu chei unice în România, cu nu mai puțin de 4 lacuri, Mălaia este în topul național al zonelor rurale frecventate de turiști. Doar în ultimii doi ani au fost emise aproximativ 10 certificate de urbanism pentru structuri de cazare, comuna Mălaia cu peste 2,3 milioane de lei (1.134 per capita)  venituri estimate pe 2023 este pe locul 3 în Vâlcea, la venituri pe cap de locuitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *