Una dintre puținele școli construite în 30 de ani în Vâlcea, este în Pietrari

Nu au fost multe școli construite în județul Vâlcea, în ultimii 30 de ani, acestea pot fi numărate pe degetele de la o mână. Una dintre acestea care se finalizează în cursul lunii decembrie este însă la Pietrari.

Vorbim de un corp modern de școală, construit de la zero, cu 6 săli de clasă, toalete, anvelopare, dotări cu mobilier modern, echipemente IT în fiecare clasă, o unitate model de învățământ, după cum spune primarul Nicolae Moraru.

”Are de toate inclusiv o sală pentru educație fizică. Este o construcție economică, verde, modernă, o unitate care se poate numără printre cele etalon în învățământul vâlcean. Copiii au de ce să se bucure, datoria lor este să învețe, să respecte munca dascălilor și efortul nostru a investi în educație. În paralel cu această școală, finalizăm și dispensarul medical uman, din nou vorbim de o unitatea sanitară modernă, în care pacienții să fie tratați în siguranță și într-un mediu de confort, elegant și evident cu grijă pentru sănătatea lor”, spune primarul Nicolae Moraru.

Cu aproape 3000 de locuitori, comuna se apropie de 600 de mii lei (210 per capita) venituri proprii, substanțial crescute față de anii anteriori, localitatea intrând în zona comunele aflate în curs de dezvoltare.  Cert este că dinamica este una pozitivă și cu siguranță, spune edilul Nicolae Moraru, în anii următori mult mai bine vor sta lucrurile.

Multe alte proiecte sunt depuse pe Anghel Saligny și PNRR, localitatea atrâgând astfel peste 2 milioane de euro.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență s-a mai depus un proiect pentru amplasarea în localitate a șase stații de autobuz inteligente, special concepute pentru a oferi  confort, securitate, informare în timp real dar și alte beneficii precum facilități pentru persoanele cu dizabilități, posibilitatea de încărcare a device-urilor prin prize USB, hărți interactive, bănci încălzite pe timp de iarnă, sistem de răcire pe timp de vară, eficiente datorită panourilor fotovoltaice, hub de comunicații care permite transmiterea și gestionarea datelor zonale în timp real, etc.

De asemenea, prin Agenția Fondului pentru Mediu, tot cu fonduri europene, primăria Pietrari a mai depus un proiect pentru amplasarea pe teritoriul comunei a două stații de încărcare electrice.

Primăria se gândește chiar la amenajarea unui complex de agrement pe viitor dar după ce va fi pusă la punct toată infrastructură stradală și de utilități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *