Una dintre comunele cu cea mai bună infrastructură de utilități din Vâlcea este Fârtățești

Comuna Fârtățești este în rândul comunelor aflate în curs de dezvoltare, a depășit pragul de 511 mii de lei venituri (146 lei), puțin însă raportat la capitalul uman uriaș, din cele 20 de sate.
Fârtățești a fost una din vetrele importante ale satului românesc medieval, un sat cu o aristocrație boierească, cu importante participări la revoluțiile din 1821 și 1848, aici fiind zona unde românii au creat printre primele școli și au ținut la identitatea lor și la patrimoniu.
Asta se reflectă în zecile de biserici, în frumoasele case vechi în stil românesc. Este o localitate în care în ultimii ani, s-a reîntors mulți dintre cei plecați în afară. Aici cu programe naționale de a stimula economic pe cei care vor să ponrească o afacere, viața economică din Fârtățești ar cunoaște alte perspective.
Recent prin PNRR s-au obținut fonduri pentru realizarea a peste 4 km de piste de biciclete, în satul Fârtățești care va spori argumentul privind consoliarea ofertei turistice în comună.
Totodată urmează după organizarea licitației, asfaltarea a 7 km de drumuri comunale în toate satele iar primăria mai depune pe AFIR un proiect de 1 milion de euro, tot pentru reabilitarea drumurilor.
Prin GAL se lucrează la instalarea de camere video iar împruenă cu Consiliul Județean școlile vor fi dotate cu mobilier, laboratoare de informatică precum și microbuze electrice.
Toate satele comunei Fârtățești beneficiază de rețele de alimentare cu apă și canal în proporție de 85, respectiv 80 de procente, stație de colectare și transport a deșeurilor, iluminat public și o infrastructură modernă.
Edilul Nicolae Voicescu spune că are în vedere atragere investitorilor în comună.
”Țelul nostru este de a urca în clasamentul economic al comunelor. Ne-am dori să ajungem măcar la venituri de 1 milion de lei dar pentru asta trebuie să îi atragem pe investitorii privați aici. Pentru a avea un buget care în afara politicilor sociale să poate fi folosit pentru cofinanțarea de proeicte de investiții, avem o serie de proiecte prin PNRR și prin Saligny, unde ne trebuie banii de confinanțare. Lucrăm pe energia verde și pe mobilitate urbană, pistă de biciclete, trasee de cicloturism. Iar la nivel de drumuri trebuie să scurtăm distanțele dintre sate, să strângem comuna, să asigurăm un trafic fluent. Cred că faptul că ne aflăm la intersecția a două drumuri naționale, este o premisă care ar putea stimula pe cei care au în plan ideea de a dezvolta afaceri aici”, conchide primarul Voicescu.