Una din cele mai mari investiţii OMV din Vâlcea (peste 60 milioane de euro) a fost finalizată

Compania OMV Petrom a anunțat că au fost finalizate lucrările de construcție la două stații noi de tratare a gazelor, amplasate lângă zone de producție importante, investiția necesară celor două proiecte fiind de 130 mil. euro.

Investiţia, începută în urmă cu patru ani, va permite companiei să livreze gaze în sistemul naţional de transport, la presiuni de până la 40 de bari. Prin cele două unităţi se procesează circa 7,5% din producţia de gaze a OMV Petrom în România. Dacă s-ar folosi doar pentru încălzire, producţia anuală de gaze procesată la Burcioaia (Vrancea) şi Mădulari (Vâlcea) ar putea acoperi necesarul pentru 330.000 de locuinţe.

“Burcioaia şi Mădulari sunt proiecte gemene în care s-au implementat soluţii standardizate şi de proiectare modulară pentru instalaţiile din Upstream. Proiectele Burcioaia şi Mădulari ne permit să procesăm gaze la o capacitate de până la două milioane de metri cubi standard pe zi şi să livrăm gaze în sistemul naţional de transport, la presiuni ridicate. În plus, ele prelungesc durata operaţiunilor de producţie pe zăcăminte mature, deoarece noile staţii pot prelua gaze la presiuni reduse”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream.

Proiectele de gaze de la Burcioaia şi Mădulari includ construirea de conducte pentru preluarea gazelor de la zăcăminte, construirea staţiilor pentru uscarea, comprimarea şi măsurarea gazelor, precum şi infrastructura necesară pentru conectarea la sistemul naţional de transport.

Două compresoare de înaltă eficienţă cu o putere nominală de 1MW fiecare asigură puterea de compresie pentru livrarea în sistemul naţional. În total, 19 sonde, cu o producţie cumulată de până la 7.000 bep/zi, au fost conectate la aceste facilităţi.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *