Una din cele mai mari ferme de prepeliţe din România se află la Vâlcea

Una din cele mai mari ferme de prepeliţe din România se află în oraşul Băbeni, iar, după cum a declarat primarul Ştefan Bogdan, investitorul are ca strategie pentru următorii zece ani extinderea capacităţii de producţie.

În prezent, aici lucrează aproximativ 30 de salariaţi.

“Mai mult, din discuţiile pe care le-am purtat cu proprietarul, acesta doreşte ca, în următorii ani, să ducă efectivul la 1 milion de păsări, fiind, cred, cea mai mare din zona Olteniei. Ferma are cele mai moderne instalaţii de aeraj, furaje de calitate şi un abator propriu pentru procesare carne”, spune Bogdan.

Primăria Băbeni a stabilit un parteneriat privind realizarea unor proiecte comune.

“Şi nu doar cu ferma, în Băbeni activează nu mai puţin de 200 de agenţi economici, din care 60 sunt mari şi foarte mari. Relaţiile dintre administraţie şi aceşti investitori sunt unele bazate pe respect şi sprijin şi pe demararea unor afaceri pe baza parteneriatului public-privat”, a mai spus edilul din Băbeni.

Ferma de Prepeliţe Ferma Bunicii este o fermă ecologică, cu o capacitate de peste 100.000 de prepelițe, situată în județul Vâlcea, la ieșirea din satul Pădurețu, în pădurea Zmeoaica, departe de zgomotele și poluarea din orașe.

Aici, prepelițele, sunt crescute într-un mediu sănătos cu aer curat, hrană naturală și apă de izvor, în condiții de igienă maximă.

Ferma are în dotare o secție pentru prepelițe ouătoare, o secție pentru prepelițe de carne, o secție de reproducție și tineret, o secție de incubare si eclozare, laborator propriu și o secție de abatorizare, toate fiind dotate și autorizate conform reglementărilor în vigoare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *