Un turist care vine în stațiunea Mălaia ar putea avea minim 7 zile pline de oferte și obiective inedite în Vâlcea

Malaia este localitatea care a devenit a opta stațiune a Vâlcii, un fapt care se subînțelegea, comuna vâlceană aflându-se în majoritatea clasamentelor pe una din cele 3 poziții, drept comuna cea mai frumoasă din România.

Cu peste 100 de locuri de cazare, cu zone spectaculoase din punct de vedere geografic, cu zeci de cascade, cu chei unice în România, cu nu mai puțin de 4 lacuri, Mălaia este în topul național al zonelor rurale frecventate de turiști. Doar în ultimii doi ani au fost emise aproximativ 10 certificate de urbanism pentru structuri de cazare, comuna Mălaia cu peste 2 milioane de lei (1.223 per capita)  venituri estimate pe 2022, este deja noua regină a turismului de pe Valea Lotrului.

Astfel vorbim de o localitate independentă financiar și unde administrația caută soluții pentru a crea nivelul de confort pentru a atrage cât mai mulți turiști, Mălaia să devină o stațiune nu doar pentru două anotimpuri – vară și iarnă.

”O să pot discuții cu Hidroelectrica pentru a vedea cum putem colabora astfel încât hidorcentrala Ciunget, o construcție unică în România, un complex hidroenergetic aflat în primele 20 ale Europei, să poată fi vizitat, să devină un obiectiv turistic. Nu a fost zi în care să nu fim sunați de turiști care doresc să o viziteze. Evident cu respectarea măsurilor de securitate. Asta dorim să zse întâmple în acest an, să găsim o formulă prin care Ciungetul să fie un obiectiv turistic accesibil”, susține Puiu Dinculescu, edilul din Mălaia.

În acest an, un turist care ar ajunge la Mălaia, în urma diversificării ofertei turistice ar putea avea mai multe zile complete. Astfel, ar putea într-una din zile să facă o plimbare cu barca pe Lacul Brădișor, o altă zi să viziteze Hidrocentrala Ciunget, cea mai mare de pe râurile din România, în altă zi o drumeție la cascada Scoruș, cea mai înaltă din țară, o zi ar face o plimbare prin Cheile Latoriței, până spre lacurile Petrimanu și Galbenu, chei considerate cele mai frumoase din județul Vâlcea. Într-o altă zi ar putea să meargă la psătrăvăriile din localitate și a gusta din gastronomia locală.  O altă zi ar putea vizita Pesterea Laptelui, frumosul sat turistic Ciunget cu biserica de lemn. Și nu în ultimul rând, două zile le-ar putea aloca pentru a vizita și celelalte două stațiuni vecine – Brezoi și Voineasa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *