Un truc ieftin politic ne lasă pe noi, vâlcenii, cu nişte clădiri oribile în centrul oraşului

Nu intrăm în detalii, nu ne poziţionăm nici pro, nici contra, apropo de episodul de ieri de la CJ Vâlcea. Vom face doar o analiză logică, pentru a contracara un populism ieftin aruncat pe Facebook în ultimele 24 de ore.

Facem însă o scurtă precizare pentru cititori.

Potrivit legii, Consiliul Judeţean Vâlcea poate prelua o clădire în patrimoniu cu votul a 2/3 din numărul consilierilor. Dar nu doar preluarea, ci şi înstrăinarea unui bun (patrimoniu) se face tot cu votul a 2/3.

La Vâlcea, majoritatea PSD-PER-ALDE are nevoie deci, pentru a trece o lege care ţine de patrimoniu, şi de o parte din voturile PNL ca să atingă acea majoritate de 2/3.

Revenind, în cazul de joi, Consiliul Judeţean Vâlcea intenţiona să preia clădirea veche şi prăpădită a garajelor, care aparţine Prefecturii Vâlcea. Prefectul îşi dăduse acordul, spre deosebire de ceilalţi prefecţi care se opuseseră iniţiativei.

Preşedintele de judeţ a declarat că are proiecte şi doreşte să reabiliteze clădirea respectivă. Numai că PNL se opune şi votează împotrivă, argumentând că „are informaţii că această clădire urma să fie ulterior înstrăinată unor sponsori din campanie ai PSD”.

Să zicem că PNL are dreptate. Numai că, aşa cum preluarea are nevoie de 2/3, şi înstrăinarea unui bun de patrimoniu are nevoie tot de 2/3. Adică de voturile PNL.  Asta înseamnă fie că PNL s-a grăbit cu votul împotriva unui proiect PSD şi a ratat momentul decisiv al infracţiunii (al înstrăinării, când putea să voteze împotrivă cu strigăte în presă!), fie că PNL a votat acum împotrivă doar „la mişto” şi a găsit un argument populist ulterior, folositor pentru cei care habar n-au că şi înstrăinarea unui bun de patrimoniu se face tot cu votul a 2/3.

În fine, concluzia este că vom rămâne cu aceste clădiri mizerabile în centrul oraşului din cauza unui joc politic ieftin în care nimeni nu are de câştigat.

Liviu POPESCU

 

One comment

 • Cecile C.

  Jocul politic mizerabil a unui mizerabil face ca Ramnicu Valcea sa nu poata da inainte.
  Nu inteleg de ce alesii judeteni PNL nu pot sa gindeasca fiecare fara sa asculte de mai marele buican , care mai devreme sau ami tirziu va fi devoalat , iar lumea va vedea ce mizerabil a fost si a ramas. Valcenii si ramnicenii ar trebui sa amendeze aceste apucaturi de satrap care prin ceea ce face dovedeste ca „hotul striga hotii”.
  Daca institutiile statului nu ar fi populate de tot felul de neciopliti , atunci ar trebui sa se autosesizeze si sa vada care este adevarul in acest caz , daca este un interes privat sau o minciuna
  sfruntata a unui jeg politic.
  Buicanul sa nu uite ca va veni vremea cind va da socoteala pentru toate nefacutele de la CET Govora , RAJDP si cite altele , care i-au bagat in buzunar bani multi si puturosi.
  Asa se intimpla cind personaje fara valoare sint promovati pe criterii politice. Daca era un obscur profesoras de aritmetica la scoala speciala nu stia nimeni ca exista. Si poate era mai bine.
  Oricum Istoria nu va consemna niciodata existenta acestor jeguri. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *