Un spital pentru 30.000 de locuitori în Sud-Vestul Vâlcii

Peste 30.000 de locuitori din sud-vestul județului Vâlcea așteaptă demararea lucrărilor care redeschid dar vor și moderniza Spitalul Orășenesc din Bălcești. Vorbim de spitalul care se adresează populației din Laloșu, Făurești, Ghioroiu, Lăcusteni, Zătreni, Livezi, Grădiștea, Tetoiu, Fârtățești, Valea Mare, Măciuca. O populație care depinde direct de această unitate medicală sanitară.

Proiectul pentru redeschiderea Spitalul Orășenesc din Bălcești a primit finanțare de aproape 6 milioane de euro.

În această vară a fost aprobat bugetul pentru amenajarea și dotarea acestei mari unități spitalicești din sudul județului Vâlcea. Finanțarea pentru proiectul de redeschiderea spitalului vine din partea Companiei Națională de Invstiții (CNI).

„De 2 ani am pornit demersurile către CNI prin depunerea unei solicitări. Ni s-a acceptat și proiectul a fost trecut pe lista sinteză. Apoi, ni s-a solicitat pentru faza a doua să depunem documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI). Am depus această documentație și s-au analizat indicatorii tehnico-economici de către cele două comisii de la CNI și Ministerul Dezvoltării. Ulterior, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semna ordinul de ministru pentru aprobarea indicatorilor”, a declarat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Spitalul va fi unul dintre obiectivele care vor da un aspect deosebit pieței centrale din orașul Bălcești. Spitalul Orășenesc Bălcești a fost închis în anul 2011, alături de mai multe spitale din țară.

De altfel, Aleca isi dorește să schimbe cu totul aspectul orașului Bălcesti, pregătind deja mai multe proiecte cu fonduri europene, care să facă din micul târg de la granița cu Doljul, un oraș atractiv pentru investitori. Amenajarea centrului istioric, dezvoltarea facilităților pentru investitiori, promovarea distanței relativ reduse între orașul Bălcești și viitorul drum expres Craiova – Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *