Un spectacol de folclor va avea loc, vineri, în comuna Slătioara, la Casa de Cultură „Dinu Sărăru”

Una dintre comunele cu un ritm accelerat de dezvoltare din judeţul Vâlcea este Slătioara. Localitate care face paşi importanţi pentru a deveni o destinaţie turistică. Şi asta datorită cadrului natural deosebit, fiind aşezată în zona subalpină a Depresiunii Horezu.

O localitatea unde priorităţile administraţiei Romcescu au fost drumurile, apa, canalizare şi gazele. Ultima investiţie face parte dintr-un proiect intercomunitar, alături de celelalte localităţi din zona Horezu şi aşteaptă finanţare prin FDI.

Dar, în afară de aceste aspecte, Sorin Romcescu spune că este important ca oamenii să se şi bucure şi să aibă parte de un festival al lor, unul prin care să nu se uite tradiţiile populare, muzica, dansul, mai ales că am intrat într-o eră digitală, unde tehnologia „pare a ne ocupa prezentul” iar tot ce ţine de zestrea noastră se estompează.

„M-am gândit de mult că trebuie să avem parte şi de un festival al Slătioarei. De un spectacol care să pună în valoare tradiţiile noastre, folclorul, să ne facă să mai uităm de grijile cotidiene şi să ne adunăm ca pe vremuri la hore, să socializăm, să ne bucurăm. Aşa a apărut ideea acestui spectacol din data de 11 octombrie”, spune primarul Sorin Romcescu.

Aşadar Primăria Slătioara şi Consiliul Local îi invită la Casa de Cultură Dinu Săraru în data de 11 octombrie începand cu ora 16.00 la spectacolul de muzică populară ,,VIATĂ TRECI MAI USUREL”, pe toţi iubitorii de muzică, de tradiţii. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *