Un profesor universitar și-a ținut cursurile online cu studenții, la Primăria Lăcusteni

Cunoscuta soprană vâlceană, Camelia Clavac a optat pentru a ține cursurile cu studenții la de la Facultatea de Muzică, la sediul Primăriei Lăcusteni, comuna unde a locuit o bună perioadă în timpul pandemiei.

”Eu sunt din Lăcusteni iar internetul de la Primărie este unul bun, sala de ședințe a Consiliului Local este una spațioasă, unde pot să așez materiale, are o acustică bună și domnul primar Bocșaru a fost foarte bun și m-a ajutat când am avut nevoie. Îi mulțumesc sincer pentru acest sprijin. Sperăm să se termine cât mai repede pandemia și să putem reveni la dialogul cu studenții nemijlocit. Și evident dorim să avem din nou sălile pline, la spectacole”, spune Clavac.

Edilul din Lăcusteni, Cosmin Bocșaru a declarat că ar ajuta pe oricine are nevoie de spațiu iar ”pentru doamna Clavac cu atât mai mult, dumneaei este un model pentru comuna pe care o păstorește”

De altfel, veche comună boierească, Lăcustenii este azi una din cele mai elegante și cochete comune din Valea Oltețului, o localitate unde, spune edilul, mai mulți locuitori care lucrează de regulă în Craiova sau Râmnic au ales să facă telemuncă de acasă, de la țară, acolo unde nu este aglomerație și pare că ”pandemia e departe”.

”Ce poate fi mai frumos decât să ai o casă la țară, în mijlocul naturii, unde este aer curat, unde este liniște, relaxare, nu ai aglomerația urbană. Probabil că viitorul asta va însemna, digitalizare și din ce în mai multe ramuri economice vor putea să aibă angajați de acasă. Unde, părerea mea, stresul este unul mai puțin, și atunci altul va fi și randamentul”, adaugă Bocșaru.

Pentru asta, edilul spune că dorește să aibă una din cele mai curate, mai elegante comune din Vâlcea, una care să atragă cât mai mulți doritori de avea o casă, pe care să o achizioneze fie casă de locuit fie de vacanță.

De aceea, Bocșaru spune că investește în extinderea rețelelor de utilități, a drumurilor. Dorește să modernizeze școala din comună, să construiască un centru cultural, să se respecte salubritatea localității.

”Probabil în anii următori compoziția comunității din mediul rural se va schimba. Remarc foarte mulți tineri care își ridică o locuință. Biologic se schimbă generațiile iar cele care vin în rural sunt altă tipologie, sunt cei care lucrează la diferite companii, fie de acasă, fie fac naveta dar casa de la țară, devine un cămin cald, reconfortant, unde te simți bine, în liniște serii, în mica livadă sau grădina cu flori. După părerea mea acesta va fi viitorul segment de populație din mediul rural. Un segment civilizat, unul tânăr, dinaimic, deschis, care va pune accent pe curățenie, pe ecologie și care are multe idei bune de dezvoltare a comunei”, conchide primarul.

Comuna însă este una blocată financiar de peste 6 ani, în urma unor deficiențe de management cu fonduri europene ale fostei administrații au existat repercusiuni asupra proiectelor pe care actuala administrație ar fi dorit să le implementeze. Cu toate acestea comuna a supraviețuit, în urma celei mai grave crize financiare traversată de o localitate din Vâlcea.

Recent instanțele au demarat procesul pe fond în cauza de acum 6 ani și probabil odată cu finalizarea procesului și comuna va fi deblocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *