Un polonez plecat pe jos în pelerinaj la Ierusalim s-a rătăcit în munții Vâlcii

Un pelerin polonez, plecat pe jos spre Ierusalim, s-a rătăcit în munții Vâlcii, după cum a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Teodorescu.

“Joi seara, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Câineni au fost sesizați telefonic de către un cetățean din localitate, cu privire la faptul că a identificat, în fondul forestier Boia, un cetățean polonez, care i-a solicitat sprijinul în vederea transportării la un spital și a contactării familiei. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că cetățeanul polonez, în vârstă de 33 de ani, a plecat singur, în luna septembrie, într-o deplasare pedestră, de la locul de domiciliu, într-un pelerinaj, având ca destinație finală locul sfânt din Ierusalim. Ajungând pe teritoriul țării noastre, respectiv în zona masivului muntos Făgăraș, după vizitarea lăcașurilor de cult, și-a continuat deplasarea, fără a avea un traseu prestabilit”, a precizat Teodorescu.

Polonezul s-a dezorientat în timpul traversării zonei montane, iar după 10 zile a fost găsit de apelant pe un drum forestier de pe raza localității Câineni.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, luându-se legătura cu familia acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *