Un număr de magie: Sunt 39 de de făuritori de miracole la Vâlcea: Teatrul Municipal Ariel

De peste 30 de ani, la Vâlcea se făuresc minuni. Vorbim de un teatru de poveste sau de povestea teatrului, vorbim de oraşul care a crescut cu Arielul sau Arielul a crescut cu oraşul, indiferent cum am spune, este perfect validă această afirmaţie.

Este o alegorie a scenei, sunt de fapt un complex, un Regat al teatrului, un imens Olimp care se vede, care se ştie, care lucrează, care este sufletul frumos, al unui oraş minunat.

39 de eroi, de îngeri, de feţi frumoşi care au povestea lor, însă viaţa lor este clipă a oraşuului, sunt soldaţii artei care îşi sacrifică emoţia pentru oraşul acesta, oraşul Râmnicului de Vâlcea.

Ecranul este adus în culoare de Gabi Popescu, panaceul universal, Anca Olteanu, Dan Constantin, Julliet Attoh, Alin Păiuş, Georgiana Marin, Camelia Constantin, Alin Holcă, Olimpia Deaconescu, Mădălina Floroaica, Mihaela Mihai, Cristi Stanca, Cătălina Getsck…

Ei sunt prima linie, ei sunt spoturile care luminează, sunt spiriduşii noştri cu care trăim serile, cu care culegem lacrimile sau răsetele… Ei sunt actorii. Ei fac cea mai frumoasă paradă. Pentru ei iubim, pentru ei murim, pentru că ei toţi suntn îngerii noştri păzitorii. Luaţi-vă pe oricare dintre ei şi veţi avea clipa de extaz, frumosul ca anotimp…Ei sunt anotimpurile noastre toate adunate la un loc…

Dar stelele nu ar străluci dacă nu ar exista inima sorilor, făuritorii de dincolo, meşterii, atlanţii teatrului: Vlad Popescu – regizor artistic, Cosmin Otofrai, impresarul artistic, Lordana Stan, secretarul literar, Elena Neacşu şi Cristian Bunescu, regizorii tehnici, Adrian Petrescu, manipulant decor, Constantin Gherghina, recuziter, Liviu Toma, omul cu sunetul, Ionuţ Marinache omul cu lumina, Diana Mitulescu, Carmen Prodan, artisti plastici, Nicolae Arniceru Masisc, Ion Doniţă, proiecționist…

Cine sunt ei? Oamenii sau zeii care ţin scena. Ei sunt atlanţii acestui minunat Olimp, acestui teatru care a înnobilat un oraş..Ei sunt oamenii care asigură matricea acestui drum al sufletului, frumosului nostru oraş.

Şi nu cei din urmă, sunt păstrătorii acestui întreg. Floriana Manolache, Gabriel Popa, Emilia Dudău, Irina Păun, Gabriela Bunescu, Irina Pătraşcu, Maria Garoafă, Ana Edu, Aneta Zotica, Camelia Cătuşanu, Elena Bădiţă, Cristina Gafton şi Georgeta Găitanaru…acestia ţin povestea să meragă pe sens.

39 de magi ai acestui frumos univers care se suprapune peste Râmnic. O povestea care a împlinit 21 de ani din primul mileniu al vieţii….

Acesti 39 de îngeri vă aşteaptă sâmbătă, de la ora 18, în centrul Râmnicul, la Povestea Crăciunului, la Miracolul Naşterii, la Viflaim

… Dumnezeu ne-a făcut pe noi, noi i-am făcut pe copii, copiii au făcut colindele. Nu știu de ce mijește-atâta gingășie într-un cântec de copil. Anii se-nghesuie și viața se-ntoarce iarăși la obârșiile ei. E ciudat cum întinerește sufletul ofilit pe ramura vieții și se face iarăși la obârșiile ei. E ciudat cum întinerește sufletul ofilit pe ramura vieții și se face iarăși mugur.
Pentru voi am închinat
Acest Viflaim minunat.
Cu bucurie vi-l dăruim
Și toți pe Domnul să-l slăvim…”
Crainicul (Viflaim)

Un spectacol de VLAD POPESCU

Distribuția:
DAN CONSTANTIN
ALIN PĂIUȘ
ALIN HOLCĂ
IONUȚ MOCANU
ALEXNDRU NUȚĂ
GOGU PREDA
RADU BUNESCU
EMANUEL BIGHE
CAMELIA CONSTANTIN
JULLIET ATTOH
ANCA OLTEANU
MIHAELA MIHAI
CĂTĂLINA SIMA
TATIANA SERGHI
OLIMPIA DEACONESCU
GEORGIANA MARIN
ADRIANA PETRESCU
LUCIAN MARIN
THEA ALEXANDRA TUDOR

regizor tehnic: CLAUDIA NEACȘU și CRISTIAN BUNESCU
light design: IONUȚ MARINACHE
sound design: SEBASTIAN NEACȘU și LIVIU TOMA
design costume: CARMEN PRODAN
butaforie: DIANA MITULESCU

Un spectacol oferit sub patronajul Primăriei Râmnicu Vâlcea

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *