Un număr de 7 pensiuni funcționale în 2021 în Sălătrucel plus proiecte de gaze și canalizare

Sălătrucel. Este comuna care se vede din toată Vâlcea sau care vede toată Vâlcea, o localitate care se coboară în trepte de sus, de sub streașina Coziei, până jos spre Olt, într-un adevărat spectacol de frumos.

O comună unde deja turismul își pune amprenta, era cazul, pentru că vorbim de una din cel mai frumoase așeazăi montante, un portativ de culoare, care prinde imagine vie, în fiecare anotimp. Casele de sus sunt în iarnă, casele de jos sunt poate în epoca ghioceilor…

Sunt deja 4 pensiuni funcționale și alte trei sunt în lucru. Primarul Dorel Ancuța spune că asta este direcția spre care va merge, localitatea care se învecinează cu stațiunea Călimăneștiului la apus și cu vârful Cozia, ca reper peste timp.

”Identificarea oportunităților de afaceri în turism, asta este punctul de plecare, pentru care trebuie să investim în următorii ani. Asta se traduce prin proiecte care înseamnă peste 18 km de gaze naturale, în primă etapă, canalizarea extinsă pe malul stâng al râului Coisca și terminarea de asfaltat în localitate”, spune Ancuța.

În această perioada se lucrează la asfaltarea și a drumului județean care traversează localitatea de la est la vest, un program european implementat de Consiliul Județean.

Ancuța spune însă că valorificarea în scop turistic a Masivului Cozia, a parcului fosilier de la Pătești, acestea sunt primele lucruri care trebuie dezvoltate pe zona turistică. Acesta menționează faptul că în ultimii ani, există o creștere a numărului celor care și-au cumpărat proprietăți sau terenuri în Sălătrucel. Majoritatea optând pentru o casă de vacanță sau dezvoltarea de pensiuni.

De altfel, în timp verii, în Sălătrucel există turiștii care se cazează la particulari, mulți fiind dintre cei care optează pentru a face trasee și drumeții pe vârful Cozia.

Suntem în tivul Coziei, muntele dacilor, adică acolo unde dantelăria Sălătrucelului creează cea mai frumoasă aşzeare subalpină din Vâlcea.

Din oricare parte te îndrepţi spre Cozia, suita de case construite parcă una peste alta, până sus aproape de cota alpină te încântă ca o poveste din alte orizonturi. Vorbim de o comună care stă efectiv pictată pe Muntele Cozia.

Sălătrucel este o comună înclinată. E ca o tangentă care pleacă de jos de la Coisca, se duce până la vârful pe care îl vedem de jur împrejur de la peste 30 – 40 de km depărtare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *