Un număr de aproximativ 5000 de turişti de sărbători la Călimăneşti; Piscinele în aer liber au făcut senzaţie

Călimăneşti-Căciulata a ocupat din nou podiumul staţiunilor căutate de turişti pentru sărbătorile de iarnă iar, potrivit edilului Florinel Constantinescu, aceştia şi.au prelungit până la sfârşitul acestei săptămâni vacanţele.

“E o realitate de câţiva ani că staţiunea noastră este căutată în perioada sărbătorilor. Nu doar Crăciunul dar şi Paştele, având în vedere oferta de patrimoniu ecleziast a zonei. Revenind la sărbătorile de iarnă, pot spune că anul ăsta, din datele pe care le avem, capacitatea de cazare la strucuturile hoteliere a fost 100% ocupată. Un număr mai mare de turişti decât în anii anteriori, având în vedere, că doar anul trecut au intrat peste 100 locuri noi de cazare în funcţiune. Creşte numărul celor care vin aici, clima blând, vremea ftumoasă care a fost în aceste săptămâni a adunat turişti şi din Vâlcea care au venit la drumeţie sau la piscinele cu apă caldă”, spune Florinel Constantinescu.

În afara Târgului de Crăciun, a parcurilor, a drumeţiilor, restaurantelor, o atracţie deosebită au reprezentat-o piscinele cu apă geotermală, cu precădere cele în aer liber.

“Vin la Călimăneşti de 5 ani, atât vara cât şi iarna. Şi oau, senzaţia de a face baie la zero grade Celsius, în apă caldă afară este unică. E ca lumea, mai frumos decât la Braşov”, spune Timofte Dan din Râşnov.

Chiar dacă aici nu se schiază, spune Ana Ionescu din Agnita, “e frumos că se scaldă între munţi”.

Mulţi prahoveni au ales să vină aici, în Defileul Oltului pentru a sărbători trecerea dintre ani, “într-o zonă plină de spiritualitate, lângă Mănăstirea Cozia”.

În 2020, două hoteluri noi vor fi inaugurate în staţiunea Căciulata, un parc şi vor începe lucrările la un parc de aventură. Alte clădiri de patrimoniui au fost cumpărate şi urmează a fi reabilitate.

Staţiunea Călimăneşti – Căciulata a intrat şi în circuitul internaţional,  8% dintre turiştii de anul trecut fiind turişti străini.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *