Un număr de 4 firme intenţionează să concesioneze terenuri în Parcul Industrial Drăgăşani

Cinci firme sunt interesate de parcurile industriale din Drăgăşani şi Bălceşti

Potrivit unei informări a conducerii SC Parc Ind Vâlcea SA, la această dată sunt scoase la licitaţie, în vederea închirierii cu sau fără constituirea dreptului de superficie, primele parcele de teren din Parcul Industrial Drăgăşani pentru investiţii green field fără constituirea dreptului de superficie pe terenul folosit, pentru edificarea unor capacităţi de producţie, servicii sau centre logistice multifuncţionale, toate numite generic unităţi, potrivit prevederilor Legii nr. 186/2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale.

În acest sens au fost vândute 4 dosare de prezentare (caiete de sarcini), pentru trei parcele de teren din Parcul Industrial Drăgăşani, urmând procedura de licitaţie publică cu oferta în plic.

În anul 2020, se vor dezmembra în loturi, pentru scoaterea la licitaţie publică prin închiriere sau superficie a primelor parcele de teren din Parcul Industrial Bălceşti.

Este important de menţionat că, în prezent, sunt înregistrate 4 scrisori de intenţie pentru închiriere sau concesionare în Parcul Industrial Drăgăşani pentru o suprafaţă de teren de 41.500 de metri pătraţi şi o scrisoare de intenţie pentru Parcul Industrial Bălceşti, pentru o suprafaţă de teren de 13.000 de metri pătraţi şi sunt în derulare o serie de negocieri şi cu alte societăţi comerciale.

În acest scop se iniţiază o campanie susţinută de promovare şi atragere de investitori şi se urmăreşte o corelare a efortului investiţional cu cererile şi gradul de ocupare al celor două locaţii, pentru care vor continua acţiunile de creştere a vizibilităţii parcurilor, de prezentare şi negocieri cu potenţiali investitori interesaţi şi cu instituţii.

SC Parc Ind Vâlcea SA este o persoană juridică română, având forma juridică de societate comercială pe acţiuni, toate acţiunile fiind deţinute de unităţile administrativ-teritoriale reprezentate prin Consiliul Judeţean Vâlcea, Consiliul Local al Municipiului Drăgăşani şi Consiliul Local al Oraşului Bălceşti, ca persoane juridice de drept public, activitatea fiind desfăşurată în conformitate cu legile române şi actul constitutiv. Obiectul de activitate al societăţii este realizarea şi operarea parcurilor industriale, efectuarea de acte de comerţ corespunzătoare şi necesare realizării obiectului de activitate stabilit prin actul constitutiv al societăţii, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *