Un număr de 360 de elevi din Lădești beneficiază de programul ”Masă caldă în școli”

Un număr de 360 elevi din Lădești beneficiază de programul masă caldă în școli, după cum declară primarul Nicolae Iordache, în urma unui program guvernamental.

”Un prânz bun este mai mult decât o chestiune de nutriție. Este ceva care oferă plăcere, relaxează, împrospătează, menține capacitatea de muncă și ajută copiii să crească sănătoși. O masă bună la școală este văzută ca o investiție în viitor”, susține edilul din Lădești.

Proiectul prevede „suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor si municipiului București pe anul 2022 cu suma de 66.812 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, şi alocarea acesteia bugetelor locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pentru finanțarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, în semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022”.

Astfel, bugetul programului este de peste 66 de milioane de lei: „este necesară asigurarea sumei de 66.812 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, potrivit prevederilor art. 60 din Legea bugetului de stat pe anul 2022, nr. 317/2021”, conform notei de fundamentare.

Mai amintim că Programul pilot Masa caldă în școli se desfășoară în 150 de unități de învățământ de stat. Pentru semestrul trecut, Guvernul a aprobat o finanțare de 46,4 milioane de lei pentru acest program.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *