Un număr de 167 de trenuri sunt anulate iar circulaţia este restricţionată pe opt linii ferate

Un număr de 167 de trenuri sunt anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar pe opt linii ferate circulaţia este restricţionată, în urma formării de suluri de zăpadă, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Ministerului Transporturilor.
Pe cele opt linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare şi se acţionează cu utilaje şi personal.
Deocamdată nu se înregistrează întârzieri semnificative ale trenurilor.
Circulaţia trenurilor se va desfăşura conform reglementărilor specifice condiţiilor de iarnă, iar comandamentul de iarnă instituit rămâne în continuare operaţional, în urma noilor avertizări meteo de ninsoare şi viscol, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, informează, miercuri, companiile feroviare CFR şi CFR Călători.
Potrivit unui comunicat al CFR Călători, angajaţii companiilor feroviare vor comunica permanent modificările care intervin în graficul trenurilor şi vor interveni cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe toate rutele de cale ferată.
“Înainte de plecările trenurilor în cursă, garniturile sunt pregătite pentru circulaţie în condiţii de iarnă şi se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate. De asemenea, se va asigura alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staţionare – pentru a fi menţinută căldura în trenuri la un nivel de confort termic. Se va distribui ceai cald pasagerilor în gările cu flux mare de călători de pe raza sucursalelor feroviare Constanţa, Galaţi, Bucureşti, Craiova şi, la nevoie, Braşov şi Iaşi”, se menţionează în comunicat.
În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se iau măsuri de intervenţie cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forţă umană, existând posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staţionări ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri faţă de graficul de circulaţie, avertizează CFR Călători.
Compania subliniază că toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol şi pentru a se evita blocarea în parcurs.
De asemenea, călătorii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească, în condiţiile în care există posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în programul de circulaţie al trenurilor.
“Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute. Cei care doresc să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat. Personalul feroviar este la dispoziţia călătorilor, oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor. Prioritatea celor două companii feroviare – CFR şi CFR Călători – este ca transportul pasagerilor să se desfăşoare conform procedurilor specifice privind siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a circulaţiei în condiţii de iarnă”, se mai spune în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *