Un nou traseu montan va lega Munţii Căpăţânii de staţiunea Călimăneşti

Munţii Căpăţânii urmează să fie legaţi de staţiunea Călimăneşti printr-un nou traseu montan, lung de 14 kilometri, care coboară de la cota 1.700 şi care va avea marcaj galben, după cum a declarat pentru AGERPRES şeful Serviciului Judeţean de Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

„Deja se lucrează la el. Este un traseu spectaculos de dificultate medie, care va avea de toate – traseu de creastă, văi înguste, izvoare, balustrăzi de lemn de protecţie, scări naturale din stânci. Acest traseu coboară chiar din culmea principală a Munţilor Căpăţânii, de la 1.700 de metri, şi se încheie în dreptul Ştrandului Termal din Căciulata. Este un traseu de maximum 5 ore şi care a fost solicitat de iubitorii de munte. Marcajul acestuia va fi galben. Astfel, staţiunea Călimăneşti va fi legată de Munţii Căpăţânii”, a precizat Mircea Lera.

Edilul din Călimăneşti, Florinel Constantinescu, a declarat că executivul staţiunii sprijină această acţiune a salvamontiştilor considerând că noul traseu va lărgi oferta pentru turişti.

„Călimăneştiul este cunoscut pentru iubitorii muntelui ca bază de plecare pentru vârful Cozia din Munţii Făgăraş. Nu aveam până în prezent nicio legătură cu Masivul Parâng. Prin acest traseu, la care lucrează Salvamontul, Călimăneştiul devine punct de tranzit pentru montaniarzii care vor să treacă din Parâng spre Făgăraş”, a spus edilul din Călimăneşti.

În judeţul Vâlcea se află mai mulţi munţi din grupa Parângului şi a Făgăraşului, delimitaţi de Valea Oltului. (dcnews)

One comment

  • Dinu Boghez

    Traseul amintit este marcat prin anul 1972-73 si este cuprins in ghidul Muntii Nostri-masivul capatanii.
    El are aplicat semnul banda galbena, începând din soseaua Rm. Valcea – Sibiu si sfarseste ceva mai sus de Saua Suhaioasa, sfarsind sub vf. lui Stan, ceva maai jos de cota acestuia – 1491m. Traseul astfel amintit, trece peste vf. Dosul Pamantului si vf. Claia cu brazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *