Un nou sat tradițional comercial apare în Vâlcea: Horezu Shopping Viilage

În Horezu pe o suprafață de peste 6 hectare va fi amenajat un mic centru comercial – Shopping Village, care va combina arhitectura tradițională, spații comerciale, alimentații publică, bricolaje.

Conceptul de Shopping Village este des întâlnit în Vestul Europei precum și în America de Nord.  Pornind de la formele de organizare a așezărilor din zona germanică în care orașele sau satele erau cu precădere alcătuite din membrii aceleiași bresle, Horezu Shopping Village va fi o replică modernă a unei așezări din Oltenia de sub Munte cu aleea meșterilor populari, aleea comercianților de produse îmbrăcăminte și încălțăminte, de produse electrocasnice, etc.

Toate aceste artere în miniatură vor porni radial dintr-o piațetă destinată  adunărilor comunității cu prilejul diferiteloe evenimente sociale și culturale, dar care va avea și o mulțime de zone de realxare, spații verzi și locații de alimentație publică.

Un aspect important și care va fi parte din personalitatea Horezu Shopping Village va fi arhitectura care va prelua elementele locale cu accent pe stilul brâncovenesc reinterpretat într-o manieră modernă.

În acest centru vor fi produse tradiționale – ceramică, țesături, artizanat, ateliere meșteșugărești, cafenele și pub-uri, bijuterii, librării, echipamente sport, hypermarket, modă, .

Ideea acestui centru în care investitorii vor investi în primă fază 10 milioane de euro are la bază atât zona dens populată a Depresiunii Horezu precum și faptul că stațiunea vâlceană, capitală a ceramicii din România, se află pe drumul nașțional 67 la egală distanță de Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *