Un nou pod în satul Cireşu, punctul Chioasa, din comuna Stroeşti

Cu cinci sate în administrare, comuna Stroești s-a dezvoltat în ultimii ani masiv, la nivel de infrastructură. Primarul Toma Ciolacu si-a stabilit obiectivele și  toate investițiile care s-au făcut, au îmbunătățit și modernizat localitatea. Drumuri asfaltate, instituții reabilitate, extinderi rețele de apă, plus alte obiective au ridicat standardul de trai al comunității.

“În prezent am primit fondurile pe situaţii de urgenţă neceare construirii unui pod, peste râul Cerna în punctul Chioasa, sat Ciresu. Acesta sat este necesar pentru accesul a 40 de familii  şi spre 200 de proprietăţi. Podul vechi fusese construit în urmă cu peste 50 de ani. de locuitorii din sat, prin contribuţiile lor. Un pod din fier şi lemn care a fost util în acea vreme numai că era în continuă degradare şi circulaţia auto se făcea cu mari riscuri”, spune primarul Toma Ciolacu.

Noul pod va fi din beton armat, cu 2 benzi de circulaţie, cu trotuare şi va permite circulaţia vehiculelor până la 20 de tone.

În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate, apoi lucrarea va fi scoasă la licitaţie şi se estimează ca podul să fie gata în 6 luni, de la ordinul de începere.

Primarul Ciolacu speră ca noul guvern să nu renunţe la FDI, pentru că multe localităţi au identificat în acest program surse de finanţare pentru investiţii în infrastructură:

“Am depus la Comisia de Strategie şi Prognoză un proeict de de refacere şi modernizare drumuri de interes local şi comunal în comuna Stroeşti, în toate satele componente, pe o lungime de 10 km. Odată finalizat acest proiect, putem spune că 80% din infrastructura comunei ar fi asfaltată.

Administraţia din Stroeşti a depus şi proeictul de modenrizare a Căminului Cultural din satul Pojogi, în Programul Naţional de Construcţii de interes public. O clădire care, spune edilul din Stroeşti, nu a fost niciodată reabilitată.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *