Un nou parc cosmopolit va apărea la Măciuca, completat de sculpturile a zece artiști

Dan Nitu, vinovatul de serviciu pentru acest eveniment și de altfel, omul care a pus localitatea pe hartă, spune că fiecare artist din Tabăra Internațională de Sculptură a ales să creeze operă specifică propriei culturi.

”Vă dați seama că artistul din Martinica are propria cultură, propria viziune asupra vieții. Dumnealor au prezentat o mapă iar domnul Enache s-a ocupat cu o selectie finală a ce va urma fiecare artist să creeze. Normal că parcul se va competa cu aceste opere. Încercăm aici, la Măciuca să combinăm turismul, agrementul cu arta, cu frumosul. Eu cred că Măciuca a devenit deja cunoscut și echilibrează într-un fel opțiunile turistice ale județului. Dacă nordul montan are avantajele sale și sudul vine cu patrimoniul, cu arhitectura sa specifică, cu culele și bisericile, cu tradițiile, cu turismul viticol, cinegetic. Astfel Vâlcea se completează din punct de vedere turistic”, spune omul de afaceri Dan Nițu.

la finele săptămânii trecute artiștii participanți la Tabăra Internațională de sculptură în piatră Măciuca s-au întâlnit cu comunitatea locală. Au fost prezentate biografiile și activitatea artistică a sculptorilor, precum și machetele lucrărilor ce urmează a fi executate din marmură de Carrara și Rușchița și care vor îmbogăți parcul cu sculpturi al localității.

De altfel complexul turistic din Măciuca se va extinde în perioada următoare și va fi completat cu o fabrică de bere artizanală, cu un parc de agrement cu lac. Se are în vedere și amenajarea unui hipodrom dar și multe altele surprize vor fi oferite pe viitor turiștilor care vin la Măciuca.

Complexul turistic de la Măciuca este unul dintre cele mai mari din zona Olteniei care include centru spa, piscine,  zonă de cazare atât în pensiune cât și la conace, o herghelie, un parc uriaș, cu sculpturi din anterioarele două tabere internațională de sculptură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *