Un nou “oraş” în judeţul Vâlcea; Mihăeştiul în topul celor mai dezvoltate comune din România

Comuna Mihăesti, cea mai dezvoltate localitatea rurală din judeţul Vâlcea, se apropie de 10.000 de locuitori, fiind în ultimii ani, destinaţia preferată pentru cei care fug de oraş şi preferă o casă, în zona dealurilor subcarpatice, la doar 15-20 de minute de Râmnic.

Localitate întinsă, marginită de 4 oraşe, se află în proces de urbanizare, adminsitraţia înţelegând că facilităţile oferite locuitorilor trebuie să ofere confortul de oraş, într-un cadrul natural de excepţie.

Străzi asfaltate, rigole, amenajare de trotuare, iluminat stradal, servicii comunitare, parcuri publice. Recent a fost inaugurat Serviciul de Evidenţă a Populaţiei şi se pregăteşte amenajarea străzii centrale, pe model bulevard, cu alveolă pe centru şi cu giraţia la intersecţia de la Plute cu DN 67.

“Suntem conştienţi că populaţia aflată în creştere vine cu alte aşteptări aici, de aceea noi trebuie să asigurăm condiţiile de oraş. Investitorii privaţi s-au preocupat de zona de comerţ, există şi alte solicitări în acest sens, timpul de aşteptare pentru eliberare de acte este unul optim, personalul primăriei este instruit să ofere orice informaţii utile. Sunt şi dezvoltatori imobiliari în zonă fie cei care extind zonele de locuit, fie sunt solicitări în acest sens. Impedimentul canalizării este cel care să spunem nu accelerează zona de investiţii imobiliare dar în viitorul apropiat şi asta se va rezolva”, spune Constantin Bârzăgeanu, primarul din Mihăeşti.

Chiar dacă este o comună întinsă, primarul Constantin Bărzăgeanu s-a străduit să pună la punct școlile și grădinițele, să le modernizeze și doteze, tocmai pentru faptul că, fiind foarte aproape de Râmnic, părinții să nu fie tentați să-și mute copiii. Infrastructura, de asemenea, este prioritară, astfel că, în acest an se vor moderniza și asfalta străzi, în lungime de 2,965 km, în satele Mihăești și Arsanca.

Totodată, comuna a primit finanțare printr-un proiect guvernamental, pentru construirea unui minispital în zona centrală, lucrăile urmând a demara în foarte scurt timp.. Primăria a scos la licitație execuția lucărilor, iar imobilul va avea o suprafață de 600 mp, parter și etaj.

Dispensarul va fi, de fapt, un mini-spital ultradotat în care vor funcționa mai multe cabinete medicale, ecografie, stomatologie, ginecologie, sală de tratamente, sala de așteptare etc.

Liviu POPESCU

One comment

  • Domnule Liviu cum mama dracului se face ca pe ăștia de la instituțiile publice îi laudati mereu de parca la ei nu există fișă postului. Pe cei din privat care plătesc taxe și impozite și duc o lipsă majoră de forță de muncă nu-i lauda nimeni.
    Păi domnule Liviu schimbați tactica caci fără bani noștri
    orice Primar ar fi neputincios.
    Primăria ar trebui să vă plătească să ne laudati pe noi, nu pe ei.
    Un Manager bun stie ce spun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *