Un nou drum superb apare în județul Vâlcea: Roești – Pesceana

În această lună au demarat lucrările de asfaltare pe drumul subcarpatic care unește comunele Roești și Pesceana, pe sub culmea Cotoșmanului.
”A fost o ambiție de a noastră de a dezvolta această legătură, de a lega două comunități, de a scurta cu peste 20 de km distanțele. Părerea mea este că acolo, unde se pot face investiții în comunicații rutiere, în lega localitățile între ele, aceastea trebuie făcute. Drumul are un potențial turistic, străbătând vechea pădure a haiducilor dar și unul economic, aici urmând a fi dezvoltat Depozitul Ecologic al deșeurilor”, spune primarul Gheorghe Drăghici.
În ziua când s-a turnat prima sută de metri de asfalt, a fost prezent și președintele Constantin Rădulescu.
”Astăzi, ca în multe alte zile, am mers în teritoriu, pentru a verifica șantierele, dar și pentru a fi alături, acolo unde se solicită, de comunitatea locală și de primari.
L-am felicitat pe domnul primar Gheorghe Drăghici pentru drumul comunal 112, pe care îl reabilitează cu fonduri obținute prin PNDL-2. Mi-am dorit și eu asfaltarea acestui drum, deoarece duce către CMID Roești, un obiectiv extrem de important pentru tot ceea ce înseamnă Sistemul de Management Integrat al deșeurilor din județul Vâlcea, un proiect pentru realizarea căruia CJ Vâlcea a atras fonduri europene.
Modernizarea drumului este de o complexitate mărită, la fel ca și proiectul nostru, pentru că aici nu va fi o „groapă de gunoi”, ci se va construi un Complex de Management Integrat, un depozit ecologic, cu stație de sortare și stație de tratare mecano-biologică a deșeurilor”, a menționat Rădulescu.
Comuna Roești devine astfel un nod rutier, legând localitățile din Valea Pescenei de Valea Cernei și de drumul național 65C spre Craiova.

One comment

  • Florin

    Drumul acela, apare ca sa vina masinile de gunoi de la Dragasani, Slatina, etc. si de unde vor mai colecta pentru viitoarea groapa de gunoi de la Roesti… altfel, nu construiau in veci acel drum de la Pesceana la Roesti… acesta este adevarul din spatele construirii acelui drum. Pacat de toata acea zona frumoasa care pana acum nu a fost atinsa de poluare, se va transforma in groapa de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *