Un nou conflict intre cei doi lideri locali ai USL, Ion Cilea si Cristian Buican

Liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican acuză departamentul de relaţii  publice al Consiliului Judeţean de dezinformare, arătându-şi “dezamăgirea” că acesta, deşi e plătit din bani publici, este folosit în scopurile  personale ale preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
Astfel, Buican a declarat săptămâna trecută, pentru AGERPRES, că “nici în calitatea sa publică şi nici în nume personal” nu a reclamat o eventuală stare de conflict de interese a lui Ion Cîlea în legătură cu ocuparea, concomitent, a celor două funcţii, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean şi cea de preşedinte al Adunării Generale al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare al localităţilor din judeţ.
“Îmi exprim dezgustul faţă de minciunile şi acuzele ce decurg din informaţiile furnizate de către Compartimentul de relaţii cu mass-media din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, şi doresc să  arăt dezamăgirea că un departament din cadrul Instituţiei Consiliului Judeţean, plătit din bani publici, este folosit în scopuri personale, pentru a răspândi minciuni şi acuze false la adresa unor oameni politici care nu au o relaţie de subordonare faţă de Preşedintele respectivei instituţii, ce ocupă vremelnic această funcţie. În ianuarie 2013, am solicitat ANI clarificări legate de prezenţa primarilor şi a preşedintelui CJ în Consiliul Director al Asociaţiei Intercomunitare APĂ Vâlcea, şi nu la Salubrizare”, a afirmat Buican.
El a adăugat că a considerat necesară clarificarea ANI pentru a nu exista pericolul decapitării administraţiilor publice locale şi judeţene vâlcene. “Dar repet, vreau să se facă o distincţie clară între solicitarea acestor clarificări pe care mi le asum şi vreo eventuală reclamaţie la adresa domnului Ion Cîlea legată de ADI Salubrizare, pe care nu am formulat-o niciodată”, a mai spus Buican.

ANI infirmă acuzele lui Buican

Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea a primit din partea ANI dovada că nu este incompatibil, în urma reclamaţiei depuse de preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.
“Un binevoitor, care n-a fost unul oarecare, deputatul Cristian Buican, a sesizat Agenţia Naţională de Integritate că m-aş afla în conflict de interese deoarece, pe lângă funcţia de şef al administraţiei judeţene, aş ocupa şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a localităţilor din judeţul Vâlcea. Reclamantul, deşi în calitatea sa de parlamanter ar trebui să cunoască bine legile, a ignorat prevederile Hotărârii de Guvern nr. 855/2008 care, prin art.14, alin (1), prevede foarte clar: adunarea generală este organul de conducere al Asociaţiei, format din toţi reprezentanţii desemnaţi prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale acestora. Se recomandă ca aceşti reprezentanţi să fie primari, pentru localităţi, respectiv preşedintele consiliului judeţean pentru judeţe.”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea.
Acesta a mai spus că a primit o adresă din partea ANI prin care aceasta a “dispus clasarea şi neînceperea urmăririi penale deoarece, nu au fost identificate elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul juridic al conflictelor de interese”.
Prin hotărârea Consiliului Judeţean nr. 117 din 29 octombrie 2010, în baza căreia s-a aprobat asocierea judeţului Vâlcea cu localităţile din judeţ în vederea înfiinţării ADI Serviciul de Salubrizare, preşedintele Ion Cîlea a fost desemnat să reprezinte Consiliul Judeţean în adunarea generală a respectivei asociaţii.
În luna februarie Ion Cîlea a fost ales să fie preşedintele asociaţiei ADI APA.    Imediat după şedinţa de alegeri, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Vâlcea, Cristian Buican a depus o sesizare la ANI, prin care solicita să se verifice dacă noua poziţie a lui Ion Cîlea  este în incompatibilitate cu acea de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *